Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 21:06
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Ανδρέας Ζέρβας: «Το έργο μας, μιλάει από μόνο του»


Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Ανδρεάς Ζέρβας, μιλά για τις παρεμβάσεις – τομές στον Δήμο Βόλου και όσα θα ακολουθήσουν στη νέα θητεία

Ετοιμος να γράψει ιστορία είναι στη νέα πενταετία ο Δήμος Βόλου, με ένα οραματικό έργο, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Πρόκειται για το Μουσείο της Αργούς, το οποίο θα θεμελιωθεί εντός του επόμενου σύντομου χρονικού διαστήματος, όπως κάνει γνωστό, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Βόλου και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», Ανδρέας Ζέρβας.

Ο Ανδρέας Ζέρβας κάνει απολογισμό του πλούσιου έργου της δημοτικής αρχής Βόλου, από το 2014 έως σήμερα, μιλά για παρεμβάσεις – τομές που έγιναν στην πόλη σε όλα τα επίπεδα και για όσα σχεδιάζονται για τη νέα θητεία.

Ο ίδιος ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του και δεσμεύεται να συνεχίσει να δίνει την ψυχή του, για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από τη συνεχή ανάπτυξη της πόλης.

  • Βρίσκεστε εννιά χρόνια στον Δήμο. Πως θα χαρακτηρίζατε την έως τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής;

Κριτής μας, όπως επαναλαμβάνει ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, είναι ο κόσμος. Οι συμπολίτες μας, οι οποίοι μας έχουν τιμήσει δύο φορές με την εμπιστοσύνη τους, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στον Δήμο Βόλου.

Το έργο μας, μιλάει από μόνο του. Όταν έχεις να παρουσιάσεις τρεις διαδοχικές μειώσεις δημοτικών τελών και δημοτικού φόρου, όταν έχεις μειώσει το χρέος των απαλλοτριώσεων βγάζοντας ταυτόχρονα από την «ομηρία» περιουσίες συμπολιτών μας οι οποίοι δεν είχαν αποζημιωθεί, όταν έχεις να παραθέσεις σημαντικό έργο με παρεμβάσεις- τομές, όπως το πάρκινγκ της Φιλελλήνων που «στοίχειωνε» την πόλη, η ανακατασκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου που είχε εγκαταλειφθεί, το ζεύγος των μονοδρόμων Ζάχου- Καραμπατζάκη, όταν πρωταγωνιστείς σε πολιτιστικό αλλά και αθλητικό επίπεδο με την προσέλκυση παγκοσμίων διοργανώσεων, όταν έχεις αυξήσει τη δημοτική περιουσία με την προσθήκη μιας σπουδαίας αθλητικής υποδομής όπως είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο, όταν μέσα από αμέτρητες κοινωνικές δράσεις έχεις επαναφέρει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, τότε δεν μπορείς παρά να μιλάς για μία επιτυχημένη διπλή θητεία.

Εχθρός όμως του καλού είναι το καλύτερο και στη νέα θητεία, ετοιμάζουμε ακόμη περισσότερα, ακόμη καλύτερα για την πόλη που αγαπάμε.

  • Ποιο είναι το όραμά σας για τον Βόλο;

Το όραμα είναι ένα και είμαστε πολύ κοντά από το σημείο που θα αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά». Για την ακρίβεια είναι πλέον θέμα μικρού χρονικού διαστήματος, να ξεκινήσει το οραματικό έργο του Μουσείου της Αργούς. Το επόμενο διάστημα το μουσείο θα θεμελιωθεί και με την ολοκλήρωσή του, ο Βόλος θα γράψει ιστορία, μπαίνοντας στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού στόχου, ίσως ενός από τα σπουδαιότερα έργα που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή. Και φυσικά αναφέρομαι στις ενεργειακές κοινότητες, μέσα από τις οποίες, ο Δήμος Βόλου θα αποκτήσει επάρκεια ενέργειας, εξασφαλίζοντας την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για το σύνολο των δημοτικών κτιρίων και ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει ενεργειακά 2.500 ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης.

  • Ποια είναι η δημόσια δέσμευσή σας αν σας επιλέξουν και πάλι οι Βολιώτες;

Να συνεχίσω με την ίδια συνέπεια, εργατικότητα και αγάπη να προσφέρω στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από τη διαρκή ανάπτυξη της πόλης σε όλα τα επίπεδα και τη συνεπακόλουθη ευημερία των συμπολιτών μου. Να δώσω για μία ακόμη φορά την ψυχή μου, όλο μου το είναι.

  • Πως θα χαρακτηρίζατε τον Αχιλλέα Μπέο

Εύστροφο, ενθουσιώδη, εργατικό, απαιτητικό, τελειομανή αλλά και απρόβλεπτο.

  • Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος του δήμου δοκιμάζεται σκληρά μετά τη διπλή θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν, η ίδια η πόλη δίνει τιτάνιο αγώνα για να ορθοποδήσει. Είναι φυσικό να εισπράττεις απογοήτευση και κάποιες φορές ακόμη και θυμό. Είναι όμως ενθαρρυντικό ότι βλέπω ταυτόχρονα και τη λάμψη της ελπίδας για την επανεκκίνηση της ζωής από το σημείο όπου σταμάτησε. Μέσα από την τεράστια προσπάθεια που γίνεται με επικεφαλής του συντονισμού τον Αχιλλέα Μπέο, η πόλη και όλοι μας, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση και να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

  • Λίγο πριν τις κάλπες, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Κατ’ αρχήν να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, αυτό του εκλέγειν. Οσο πιο μαζική η συμμετοχή στις εκλογές, τόσο πιο δημοκρατικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Να κρίνουν με βάση το έργο που έχουν δει να γίνεται στην πόλη και να επιλέξουν τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» ως τον μοναδικό εγγυητή για το καλύτερο «αύριο» της πόλης μας.

  • Για όσους δεν σας γνωρίζουν, θα θέλαμε να μας αναφέρετε δύο λόγους για τους οποίους ο Βολιώτης και η Βολιώτισσα θα σας ξαναψηφίσει;

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για μένα προσωπικά είναι ένα: «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Η εργατικότητά μου, η διάθεση να προσφέρω, η ενέργειά μου, ο συνδυασμός του νεαρού της ηλικίας μου με την εννεαετή πλέον εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι με καθιστούν άξιο της ανανέωσης της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στο πρόσωπό μου.