Άλλες Ειδήσεις

Alpha και Star απέλυσαν Δημάδη και Σουλτογιάννη

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά και τα μέλη της ελληνικής αποστολής στις ΗΠΑ, όταν συνελήφθησαν από Αμερικανούς πράκτορες.

Οι συνέπειες του πρωτοφανούς περιστατικού ήταν άμεσες για τους δύο δημοσιογράφους. Πιο συγκεκριμένα, ο Alpha ζήτησε εξηγήσεις από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη για τις «μορφές δημοσιογραφίας» που ακολούθησε και μέχρι τότε τον κάλεσε να απέχει από τα καθήκοντά του, θέτοντάς τον στην ουσία εκτός καναλιού.

Όπως τονίζει το κανάλι, «σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του».

Σε μια παράλληλη, δε, εξέλιξη, τη διακοπή της συνεργασίας με τον έτερο δημοσιογράφο-πρωταγωνιστή του περίεργου περιστατικού, Δημήτρη Σουλτογιάννη, ανακοίνωσε στην πρωινή εκπομπή του Star η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Star διακόπτει τη συνεργασία με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη. Αναμένει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Την ίδια στιγμή, η Εφημερίδα των Συντακτών ενημέρωσε τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του Θάνου Δημάδη, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του: «Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της. Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η “Εφ.Συν.” δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες “επιχειρήσεις”».

Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.», σημειώνει η εφημερίδα.

Αλλά και το σάιτ periodista, στο οποίο γράφει επίσης ο Θάνος Δημάδης, αποδοκίμασε τον δημοσιογράφο και ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μετά το συμβάν στις ΗΠΑ επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο, μιλήσαμε μαζί του και συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα να μην συνεχιστεί η συνεργασία με το Periodista.gr. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το Periodista.gr διαφωνεί με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Γενικά διαφωνούμε με τις πρακτικές παπαράτσι και δεν θεωρούμε ότι οι περούκες είναι εξοπλισμός για ανταποκριτές στις ΗΠΑ. Κυρίως, όμως, στη μάχη που δίνει αυτή τη στιγμή, αυτή η κυβέρνηση, στη μάχη κατά της διαπλοκής, στη μάχη για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, στη μάχη ενάντια στα δομημένα συμφέροντα είμαστε κάθετα στο πλευρό της και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν σκιές σε σχέση με τον δικό μας ρόλο, ειδικά όταν οι ολιγάρχες των μίντια έχουν εξαπολύσει με κάθε τρόπο επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, της διαφάνειας και της δημοκρατίας».

»Για την υπόθεση πρέπει εκτός από τους δύο δημοσιογράφους να απαντήσουν και οι ιδιοκτησίες του Alpha και του Star. To periodista.gr ενημερώνει τους αναγνώστες του λοιπόν, ότι ουδεμία σχέση έχει με τις ενέργειες του συνεργάτη του, δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τις προθέσεις του και δεν εγκρίνει, ούτε αναγνωρίζει φυσικά, πρακτικές μασκαρέματος και πλαστογραφίας που υποκρύπτουν σκοπιμότητες, τις οποίες πρέπει να αναζητήσει κανείς στους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής».

 

 

Πηγή: protothema.gr