1 2
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024 00:51
ΜαγνησίαΤοπικά

Αδιανόητο: Πυροβόλησαν εξ επαφής αδέσποτο σκύλο στην Αργαλαστή


Την οργή φιλόζωων και όχι μόνο στην Αργαλαστή προκάλεσε νέο περιστατικό σε βάρος αδέσποτου ζώου. Ανθρωπόμορφο τέρας πυροβόλησε στο στήθος το μόλις ενάμιση έτους αδέσποτο, που είναι «μασκότ» για την περιοχή και απολαμβάνει της φροντίδας και της αγάπης των κατοίκων.

Το σκυλάκι τριγύριζε μεταξύ πλατείας και δημαρχείου Αργαλαστής. Περίμενε μάλιστα κάθε πρωί, στις επτά, τους υπαλλήλους του δήμου να πιάσουν δουλειά και να φέρουν μαζί τους λίγο γάλα και κροκέτες. «Ολοι τον αγαπούν, όλοι τον φροντίζουν», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, σοκαρισμένος από το συμβάν.

Προχθές το βράδυ, ο αδεσποτούλης δεν ήταν στο γνώριμο σημείο. Βρέθηκε αιμόφυρτος σε σημείο κοντά στο λημέρι του από ζωόφιλους. Αμεσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Αργαλαστής και υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι κάτοικοι ελπίζουν να μπορέσει να επιβιώσει.

Οπως λένε, είναι ένας σκύλος που δεν είχε εκδηλώσει επιθέσεις. Βρισκόταν κοντά στον άνθρωπο. Κάτοικοι τον τάιζαν, έπαιζαν μαζί του και ήταν ο αγαπημένος αδεσποτούλης όλων.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί ο θύτης, κανείς δεν φαίνεται να άκουσε ή να είδε το παραμικρό.