Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:23
Κόσμος

Δείτε τι έγινε όταν ένας γκαφατζής πιλότος σήμανε κατά λάθος συναγερμό για… αεροπειρατεία

Δεκάδες αστυνομικοί εισέβαλαν στο αεροσκάφος σκορπώντας τον πανικό – Ένας λάθος κωδικός έκανε τη… ζημιά





Ένας λάθος κωδικός που χρησιμοποίησε ένας Αμερικανός πιλότος είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε αεροσκάφος της JetBlue που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης για το Λος Άντζελες.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί εισβάλλουν στο αεροσκάφος για να το ελέγξουν, μπροστά στα έντρομα μάτια των επιβατών που υψώνουν τρομοκρατημένοι τα χέρια τους.

Σύμφωνα με τη New York Post, τη… ζημιά έκανε ο πιλότος της JetBlue, ο οποίος πριν την απογείωση διαπίστωσε ότι ο ασύρματος του αεροσκάφους δεν λειτουργούσε. Θέλοντας να ενημερώσει το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του JFK για τη βλάβη, πληκτρολόγησε τον κωδικό που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το πρόβλημα ήταν πως, άθελά του, δεν χρησιμοποίησε τον κωδικό για την δυσλειτουργία του ασύρματου, αλλά εκείνον που σημαίνει ότι το αεροσκάφος βρίσκεται υπό τον έλεγχο αεροπειρατών!

Μέσα σε λίγα λεπτά, δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το αεροσκάφος, αλλά φυσικά όταν μπήκαν μέσα διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Παρόλα αυτά, η καθυστέρηση που προκάλεσε ο ενδελεχής έλεγχος του αεροσκάφους προκάλεσε ταλαιπωρία όχι μόνο για τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης αλλά και για πολύ ακόμα κόσμο, αφού ο συναγερμός «πήγε πίσω» πολλές αναχωρήσεις και αφίξεις στο αεροδρόμιο.