Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 06:59
Τοπικά

Ο Κροίσος Άγγλος Βιομήχανος Sir James Dyson στη Σκιάθο με το πολυτελές γιωτ «Nahlin»






Από σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Σκιάθο απέναντι από την ακρογιαλιά «Κοχύλι» το πολυτελές γιωτ Nahlin του γνωστού Βρετανού επιχειρηματία Sir James Dyson.

Το Nahlin είναι ένα πολυτελές γιωτ και ένα από τα τελευταία τρία μεγαλύτερα κατασκευασμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ναυπηγήθηκε για την κυρία Annie Henrietta  Yule, κληρονόμος του Sir David Yule, και ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1930.

Αυτή τη στιγμή ανήκει στο Βρετανικό βιομηχανικό επιχειρηματία Sir James Dyson, ο οποίος την αγόρασε από τον Sir Anthony Bamford, Πρόεδρο της JCB.

Το όνομα Nahlin προέρχεται από την λέξη Native American που σημαίνει «στόλος ποδιών» και το σκάφος ενώ η φιγούρα που φέρει στην πλώρη απεικονίζει μια Ινδιάνα που φορά ένα φτερό στο κεφάλι 

Το Nahlin έχει μήκος 91,4 μέτρα και 11 μέτρα πλάτος ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 17,4 κόμβους

Ο Sir James Dyson γεννημένος στις 2 Μαΐου του 1947 εφευρέτης, βιομηχανικός σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Dyson. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλες Dual Cyclone, η οποία λειτουργεί με βάση την αρχή του κυκλωνικού διαχωρισμού καθώς και της μηχανής στεγνώματος χεριών.

Μία από τις εφευρέσεις του το στεγνωτήριο χεριών
Μία από τις εφευρέσεις η ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα

 Σύμφωνα με λίστα Forbes το 2017 η περιουσία αγγίζει τα 7,8 δις. λίρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 

https://en.wikipedia.org/wiki/James_Dyson