Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:05
Τοπικά

Φρίκη: 70χρονος βίαζε επί χρόνια την εγγονή του!






Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ερευνούσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Εισαγγελία Βόλου. Μάλιστα, ως πρωταγωνιστής πράξεων φρίκης φέρεται να είναι ο παππούς του κοριτσιού, Βολιώτης ηλικίας περίπου 70 ετών, ο οποίος έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος.

Την υπόθεση ερευνούσε η εισαγγελία με απόλυτη μυστικότητα, μετά από καταγγελία που έγινε τον Νοέμβριο του 2016 από τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία απευθύνθηκε στην αστυνομία όταν το αγγελούδι της έλυσε τη σιωπή του και μίλησε. Η ανήλικη φοβόταν τον παππού και το εκδήλωνε αυτό με διάφορες συμπεριφορές όταν επρόκειτο να τον επισκεφτούν στο σπίτι του, οι οποίες κίνησαν την υποψία της μητέρας ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Οι ώρες της εξομολόγησης όταν ακολούθησαν, σόκαραν τη μητέρα. Ο πατέρας του συζύγου της ασελγούσε στην ανήλικη. Η γυναίκα απευθύνθηκε με τον σύζυγό της κατευθείαν στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε έρευνα με απόλυτη μυστικότητα. Η έρευνα που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε τη διάπραξη πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο και επιβεβαιώθηκε η εξομολόγησή της.

Ο 70χρονος φέρεται ότι βίαζε συστηματικά την ανήλικη και την αποπλανούσε. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση σε ανήλικη τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο ηλικιωμένος κλήθηκε σε απολογία τον Μάρτιο και κρίθηκε προφυλακιστέος. Όλο αυτό το διάστημα η δικογραφία της υπόθεσης βρισκόταν στην ανακρίτρια Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκριση ολοκληρώθηκε. Τώρα αναμένεται να γίνει πρόταση εισαγγελέα και να εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης πάντως του ηλικιωμένου υποστηρίζει ότι δεν προκύπτουν πράξεις βιασμού, αλλά μόνο αποπλάνησης, και επικαλείται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

ΠΗΓΗ: ΕΦ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ