Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 23:52
Τοπικά

«Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και στον ΕΦΚΑ», από τη Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Β.






Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου καταγγέλλει το «ξεπούλημα της ΔΕΗ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», εκφράζει την πάγια αντίθεσή της στη λειτουργία του ΕΦΚΑ και καθιστά αποκλειστικώς υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη σωρεία των λαθών του συστήματος, εξ αιτίας των οποίων χάθηκαν ασφαλιστικά δεδομένα χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Για ακόμη μία φορά η συγκυβέρνηση με στροφή 180 μοιρών στις θέσεις και τις διαβεβαιώσεις της, προχωρεί σε αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με παλαιότερες δεσμεύσεις της.
Διαφωνώντας με τον ίδιο του τον εαυτό, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «εθνικό έγκλημα» την εκποίηση της ΔΕΗ, δίνει τώρα το πράσινο φως για το ξεπούλημά της.
Η κυβέρνηση, αποδεχόμενη την παράλογη και ανεδαφική εντολή των δανειστών, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τη ριζική και κατηγορηματική διαφωνία μας με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, μιας Επιχείρησης στρατηγικού και Κοινωνικού χαρακτήρα και ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές, θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί αδιαπραγμάτευτο και ανεκχώρητο βασικό κοινωνικό αγαθό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ (ΕΦΚΑ) ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ακόμη, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την πάγια ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην απαράδεκτη ασφαλιστική «συγκατοίκηση» με τους εργοδότες, στον Ενιαίο Ασφαλιστικό Φορέα-έκτρωμα (ΕΦΚΑ) και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα πάψουμε τον ΑΓΩΝΑ μας, για την επαναφορά του πρότερου Ασφαλιστικού μας Φορέα και την απόδοση των κλεμμένων αποθεματικών από τα Ταμεία μας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, επίσης, την Κυβέρνηση και την ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ αποκλειστικώς υπεύθυνη για τη σωρεία των τραγικών λαθών του Συστήματος, εξ αιτίας των οποίων χάθηκαν ασφαλιστικά δεδομένα χιλιάδων ασφαλισμένων, που έχουν σα συνέπεια να καθυστερεί απαράδεκτα η έκδοση των συντάξεων και να προκαλούνται τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στις οικογένειές τους.
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ»