Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:02
Θεσσαλία

“Όχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας στη συνένωση ΤΕΙ με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας






Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ύστερα από πολλές ώρες συνεδρίασης το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφάσισε να ζητήσει την μη κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά τη συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την συνέχιση της συζήτησης του με στόχο να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της Λάρισας σχετικά με το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το πάγωμα του σχεδίου νόμου είναι το ζητούμενο πλέον, στο οποίο συμφώνησαν άπαντες, καθώς υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ΤΕΙ.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, έκανε λόγο για το συμφέρον της πόλης και στάθηκε στην δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, αλλά και στις δύο πολυτεχνικές σχολές που πρέπει να έρθουν στη Λάρισα μετά την κατάργηση των σχολών ΣΤΕΦ. Για όλες τις διεκδικήσεις ο δήμαρχος τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σύντομα.

Ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου διαφωνώντας σε ότι έχει να κάνει με την αυτόνομη πορεία του ΤΕΙ.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου μίλησε για την δημιουργία του Νέου Πανεπιστημίου και πως θα πρέπει να υπάρξουν, όπως τόνισε, κάποιες προϋποθέσεις. Επίσης, από την μεριά της επέμεινε επίσης στην ανάγκη απόσυρσης του σχεδίου νόμου, για να μπορέσει η Λάρισα να διεκδικήσει τα αιτήματά της.
Ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφών Σπηλιώτης τόνισε ότι είναι υπέρ ενός μοντέλου περιφέρειας στο Νέο Πανεπιστήμιο.
Κατά του σχεδίου βάσει της τοποθέτησής του και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Πηγή: onlarissa.gr