Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:15
Παραπολιτικά

Όταν ο Πάνος υπερασπίζεται τον Ηλία, κακό για τον…Ηλία!






Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόλησή του με τα κοινά, πάντα από θέσεις ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη, δεν επέτρεψε στον Πάνο Σκοτινιώτη να αφοσιωθεί ολοκληρωτκά στο επάγγελμα του δικηγόρου και μάλλον αυτό το γεγονός του άφησε απωθημένα (ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί. Και από εκεί…). Ετσι, λοιπόν, ανέλαβε να υπερασπιστεί την πολιτική τιμή του πρώην συνεργάτη του, Ηλία Ξηρακιά, ασκώντας τη γνωστή κριτική σε βάρος της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, με το δικαίωμα, άρα και την άνεση ύφους, που του δίνει η αυτοαναγόρευσή του (θα λέγαμε και ελέω Θεού, αλλά μην προσβάλλουμε τα χρόνια της μαρξιστικής – λενινιστικής δράσης του) ως μονάδας μέτρησης της Δημοκρατικότητας ενός εκάστου!

Μας λέει λοιπόν ο απόλυτος κριτής των πάντων, ορατών τε και αοράτων: «Αλλά έτσι λειτουργούν τα ολοκληρωτικά μυαλά. Δεν αντικρούουν απλώς τον πολιτικό αντίπαλο, όπως επιβάλλεται στις δημοκρατίες. Αμφισβητούν την ίδια την υπόστασή του» και αυτά αναφερόμενος σε δυο στοιχεία που σε απάντηση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονταν στον Ηλία Ξηρακιά. Και συγκεκριμένα:

Η ανάθεση, επί Νομαρχίας Παπατόλια, με αρμόδιο αντινομάρχη τον Η. Ξηρακιά, σε εργολάβο έργο αποχιονισμού έγινε ή όχι και ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει προ τριμήνου και πλέον;

Καταδικάστηκε από τα Δικαστήρια του Βόλου γιατί δεν έδωσε, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος το γάλα και το χρηματικό αντίτιμο που δικαιούνταν βάσει του Νόμου οι εργαζόμενοι; (και πληρώνει τώρα και αυτά ο κακός Μπέος …)

Για την ταμπακιέρα, λοιπόν, έχεις κάτι να πεις πρώην Βουλευτή, Νομάρχη, Δήμαρχε, Κνίτη, Συνασπισμένε, ΠΑΣΟΚε κλπ; Είναι ψέμα έστω κάτι από αυτά; Και αν δεν θέλεις να απαντήσεις, ως συνήγορος, σε αυτά, απάντησέ μας σε κάτι άλλο: Γιατί ξεπέταξες, εν μια νυκτί, τον Ξηρακιά από αντιδήμαρχο “Εργων” ( τα εισαγωγικά για λόγους ευνοήτους…) , μόλις αναλάβατε το 2011 και έβαλες στη θέση του την Οικονόμου; Ετσι χάριν της ιστορίας (και του γούστου φυσικά…)