Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 22:15
Αθλητικά

Όταν η ΟΥΕΦΑ «αθώωνε» τον Αχιλλέα Μπέο, η Ελληνική Δικαιοσύνη έκλεινε τα μάτια της






Ο Κυριάκος Θωμαϊδης αποκάλυψε σήμερα μία προ πενταετίας συνομιλία ντοκουμέντο του ανακριτή Γ. Κασίμη με τον αξιωματούχου της ΟΥΕΦΑ Πίτερ Λιμάχερ για το «koriopolis». Θυμίζουμε ότι ο Γ. Κασίμης ήταν ο πρώτος ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση, αλλά λίγους μήνες μετά κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανός να τη φέρει εις πέρας και του την πήραν μέσα από τα χέρια του.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται, το έγγραφο της συνομιλίας αυτής δεν μπήκε ποτέ στη δικογραφία και ως εκ τούτου δεν ελήφθη υπόψη στην πρώτη δίκη του «koriopolis» όπου καταδικάστηκαν πέντε άνθρωποι.

Πάμε όμως να δούμε τι ακριβώς αποκαλύπτεται από αυτή τη συνομιλία την οποία κάποιοι απέκρυψαν.

Αφού λοιπόν ο κ. Κασίμης ενημερώνεται από τον αξιωματούχο της ΟΥΕΦΑ πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα ανίχνευσης «ύποπτων» αγώνων, γίνεται η κρίσιμη και καθοριστική ερώτηση: Η ανάλυση του αγώνα με την διακύμανση των αποτελεσμάτων και των πιθανοτήτων μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό συγκεκριμένων παικτών που είναι εις γνώση της νόθευσης του αγώνα;

Και ο Λιμάχερ απαντά: « Η ανάλυση των αποτελεσμάτων και των αποδόσεων, δεν επιτρέπει από μόνη της, να εντοπιστούν τα φυσικά πρόσωπα -διαιτητές, παίκτες, προπονητές, επίσημοι- που μπορεί να έχουν ενεργήσει για να νοθευτεί ένας αγώνας».

Προσέξατε την απάντηση; Και για όσους δεν την κατάλαβαν ας την κάνουμε ακόμα πιο ξεκάθαρη. Η ανάλυση δεν επιτρέπει να εντοπιστούν φυσικά πρόσωπα. Με λίγα λόγια δεν είναι δυνατόν να συνδεθεί ένας ύποπτος αγώνας με κάποιο φυσικό πρόσωπο. Αρα ούτε με τον Αχιλλέα Μπέο.

Από το έγγραφο αυτό, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι η ΟΥΕΦΑ αθωώνει πανηγυρικά τον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και όλους όσους εμπλέκονται με τα φερόμενα ως «ύποπτα» ματς.

Και κάπου εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα: Γιατί το τόσο σημαντικό έγγραφο δεν τα έλαβαν υπόψη τους οι δικαστικές αρχές και γιατί το έγγραφο αυτό δεν μπήκε στη δικογραφία; Γιατί κάποιοι θέλησαν να αποκρύψουν το έγγραφο αυτό;

Προφανώς, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά συνδέονται με το γεγονός ότι λίγο διάστημα μετά τη συνομιλία του ανακριτή Γ. Κασίμη με τον αξιωματούχο της ΟΥΕΦΑ, ο εν λόγω ανακριτής  απαλλάχθηκε από την υπόθεση αυτή;

Αλήθεια πόσα ακόμα παρόμοια έγγραφα έχουν κρατηθεί στα συρτάρια και δεν έχουν αποκαλυφθεί;

 

 

πόσα ακόμα εγγερα

γιατί δεν