Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:59
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όπλο μέσα στη δίκη της υπόθεσης Καλλίτση – Κατέρρευσε η Έλενα Χριστοπούλου






Κατέθεσαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο Πάνος Καλλίτσης και η Έλενα Χριστοπούλου για την υπόθεση ληστείας.

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις αδίστακτους κακοποιούς που εισέβαλαν, το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2016, στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό και απείλησαν τις ζωές τους βρέθηκαν στο δικαστήριο ο κομμωτής των celebrities, Πάνος Καλλίτσης και η πρώην σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου.

Το πρωί της Τρίτης (5/2), στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δραματική επίθεση που συνέβη στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού της ελληνικής showbiz. Ο εφιάλτης ζωντάνεψε ξανά μέσα από τις μαρτυρίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Το όπλο από τα Jumbo που έφερε αναστάτωση

Στο εδώλιο βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του ζευγαριού, με το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι συναισθηματικά φορτισμένο να μιλά για τη δραματική εμπειρία που έζησε τον Ιανουάριο του 2016 όταν τους πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, στο στήθος και τα πόδια του Πάνου Καλλίτση.

Η Έλενα Χριστοπούλου ξέσπασε σε κλάματα όταν την ώρα που περιέγραφε πως οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν μέσα στο γκαράζ δίπλα στο κεφάλι της, ο συνήγορος ενός εκ των τριών κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα όπλο, σηκώνοντάς το ψηλά στον αέρα.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν:

Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;
Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα Jumbo.
Έλενα Χριστοπούλου: Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως…
Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας, τρέμει ολόκληρη.
Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας …
Εισαγγελέας: Να σέβεστε κύριε συνήγορε.

Η κα Χριστοπούλου μίλησε για τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν oπλοφορώντας στο γκαράζ της οικίας του ζευγαριού και περιέγραψε πώς ο πρώην σύζυγος της, τον οποίο αποκαλούσε κ. Καλλίτση, αν και τραυματισμένος, αντέδρασε σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει. Παράλληλα, μάλιστα, ο πρώην σύζυγός της κατάφερε να βγάλει από το δράστη την κουκούλα που φορούσε: «Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει…Πάλεψε πολύ γενναία», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, ενώ ο εισαγγελέας παρατήρησε λίγο αργότερα: «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε…Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Όταν ο ένας από τους κατηγορούμενους πήρε το λόγο ισχυρίστηκε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση: «Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα; Γιατί δεν ήθελα…» είπε. Η Έλενα Χριστοπούλου απάντησε: «Επειδή είχαμε και τύχη μέσα στην ατυχία μας. Το κάνατε στον Πάνο». «Στα πόδια» είπε ο κατηγορούμενος, «Και στην καρδιά» ανταπάντησε η Χριστοπούλου.

Όταν δε ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει αναπαράσταση των γεγονότων η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε και αναφερόμενη στον πρώην σύζυγο της είπε: «Αν δεν είχε σωθεί από θαύμα θα τον φέρνατε από το νεκροταφείο για να κάνει την αναπαράσταση;».

Πρόεδρος Εφετείου: «Από θαύμα σωθήκατε»

Για αυτό το θαύμα μίλησε και ο γιατρός, ο οποίος χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. «Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς», κατέθεσε ο γιατρός.

Σε αυτό το τραύμα αναφέρθηκε και ο Πάνος Καλλίτσης ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε στο δικαστήριο το χτύπημα της σφαίρας δίπλα στην καρδιά του. «Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπό μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά», περιέγραψε ο γνωστός κομμωτής με την πρόεδρο να σχολιάζει : «Από θαύμα σωθήκατε».

Είχαν μαζί μονωτικές ταινίες

Ο μάρτυρας, αν και τόνισε πως ουδέποτε οι κατηγορούμενοι τους είπαν το λόγο που τους επιτέθηκαν, θεωρεί πως ήθελαν να τους ληστέψουν καθώς επέστρεφαν από το κομμωτήριο έχοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Επίσης, επεσήμανε πως οι κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους μονωτικές ταινίες αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της ομηρίας.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του Πάνου Καλλίτση, η πρώην σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου ήταν δακρυσμένη, ενώ με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το πρώην ζευγάρι έφυγε χωριστά χωρίς να ανταλλάξει ούτε μία λέξη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.

 

 

Πηγή: ethnos.gr