Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:03
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Ωδινεν… νόσφιση και έτεκεν… ρουσφέτι; – Ούτε ένα τιτίβισμα από τον… Πουλάκη!






Έχουν περάσει κάπου τρία χρόνια όταν ο Κώστας Πουλάκης, ο πιο αποτυχημένος πολιτευτής της Μαγνησίας (αν δεν υπήρχε ο Αναστασίου) αλλά και Γεν. Γραμματέας του υπ. Εσωτερικών (λόγω φιλίας με τον Τσίπρα) μας εξέπληττε με τις γνώσεις του για την ελληνική γλώσσα και μας “έριχνε”… κατακούτελα την περίφημη νόσφιση της εξουσίας, δηλαδή την δήθεν αντιποίηση αρχής, για τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Τώρα πέρασε περίπου μια εβδομάδα από την αποκάλυψη της εφημερίδας; ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη μετάθεση – ρουσφέτι στις Βρυξέλλες της κ. Άννας Κιουτσοκιόζογλου, συζύγου του κ. Πουλάκη, σε μια θέση για την οποία δεν υπάρχει προκήρυξη (!) και ουδείς γνωρίζει το τι θα κάνει ακριβώς, και όμως ο λαλίστατος και ευρισκόμενος σε θέση ηθικού… πλεονεκτήματος γραμματέας δεν βρήκε να μας δώσει μια εξήγηση.

Και τόνιζε η σχολιογράφος της εφημερίδας: “Με την ιδιότητα της συνδικαλίστριας είχε πάρει απαλλαγή από την ΑΑΔΕ, της οποίας είναι υπάλληλος. Θα περάσει λοιπόν μια τριετία «μέγκλα» στις Βρυξέλλες λαμβάνοντας τον κανονικό μισθό της, συν τον μισθό πρέσβη, όπως προβλέπεται για τις θέσεις αυτές. Θα έχει επίσης διπλωματικό διαβατήριο με τα προβλεπόμενα προνόμια! Α, και μην ξεχάσω… Η κ. Κιουτσοκιόζογλου είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα «Κόκκινα γάντια», με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πριν από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναγνωρίζονται οι αγώνες, βλέπετε”.

Τελικά οι υπηρεσιακές διαδρομές της κ. Κιουτσοκιόζογλου είναι ενδιαφέρουσες. Όπως αυτή από τη Λάρισα, όπου υπηρετούσε, στην Αθήνα, μέσω Αλμυρού, χωρίς να μάθουμε γιατί χρειάστηκε η ενδιάμεση στάση. Ισως γιατί χωρίς την ΠΑΘΕ ολοκληρωμένη να ήταν δύσκολο, τότε, το ταξίδι…