Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:07
Τοπικά

Χωρίς εφημερίες απο τις 15 Ιουνίου μένει η Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Βόλου






Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που προκύπτουν απο την υποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαυτούρα, νοσοκομειακό γιατρό και μέλος του Δ.Σ. Της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών και κέντρων υγείας Μαγνησίας, χωρίς πρόγραμμα εφημεριών θα μείνει απο τις 15 Ιουνίου η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομειακού ιδρύματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν μετά το πέρας του ωραρίου των γιατρών της κλινικής προκύψει έκτακτο περιστατικό που θα αφορά την ορθοπεδική κλινική θα πρέπει αναγκαστικά να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλίας.ήδη η διεύθυνση της ορθοπεδικής κλινικής έχει ενημερώσει με έγγραφο της την διοίκηση του νοσοκομείου Βόλου για αυτή την εξέλιξη.

Χωρίς

Το πρόβλημα προκύπτει λόγω της απουσίας ικανού αριθμού ειδικευόμενων γιατρών με αποτέλεσμα η λειτουργία της κλινικής να είναι στον αέρα , σ ότι αφορά τις εφημερίες. Ανάλογη κατάσταση δεν αποκλείεται να προκύψει και για την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου αφού και σ αυτή τη περίπτωση ο αριθμός των γιατρών δεν επαρκεί για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών.Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης στρέφεται και κατά της σημερινής διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών λέγοντας ότι αποφέυγει να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα υπερασπιζόμενη τις ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου βόλου.
Σύμφωνα με τον Νίκο Χαυτούρα για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα θα πρέπει να έρθουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον τρείς επικουρικοί γιατροί.