Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 22:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κατρούγκαλου με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ -Δεν συμφώνησαν






Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

«Η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς, στο πλαίσιο μια ιδεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση αυτού και γι’ αυτόν τον λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε ενόψει της νομοθετικής κατάργησης πώς μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μια συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε:

«Αυτή η δυνατότητα διερευνήθηκε σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές διάθεσης να συνεχιστεί η συζήτηση αυτή».

Η συνεχιζόμενη απεργία των ΜΜΕ έχει προκαλέσει την αντίδραση δημοσιογράφων και ιδιωτικών σταθμών, οι οποίοι ζητούν να επανέλθει η ροή ειδήσεων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπως ενημέρωσε πριν από τη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό, θα περιμένει μέχρι τις 12:00 για να ξεκινήσει να μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, η «Καθημερινή» έβγαλε φύλλο σε ψηφιακή μορφή, «καθώς εκτιμά ότι υπάρχει πραγματικό κενό ενημέρωσης σε μία περίοδο, κατά την οποία στη Βουλή συζητείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με συνολικό λογαριασμό 3 δισ. ευρώ και παράλληλα κρίνεται η πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr