Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 01:57
Τοπικά

Χωρίζουν οι δρόμοι τους; – Η «ποινή» Καμμένου για τον γαμπρό της και οι γκρίνιες των ΣΥΡΙΖαίων






Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι και τον υπεύθυνο του…κυλικείου στο υπουργείο που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε, ευχαρίστησε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πλην Πάνου Καμένου για τον οποίο, όπως και για το κόμμα της, ουδεμία αναφορά υπήρξε στη αποχαιρετιστήρια, από την κυβέρνηση δήλωσή της. Και σίγουρα η «παράλειψη» αυτή μόνο τυχαία δεν είναι.

Αν και είναι νωρίς, δυο μόλις μέρες μετά τον ανασχηματισμό, για να γίνουν εκτιμήσεις, η στάση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη θα μπορούσε να εκληφθεί ως αποστασιοποίησή της από το κόμμα των ΑΝΕΛ, όχι, όμως, και από το χώρο της πολιτικής, όπως άλλωστε η ίδια έσπευσε να ξεκαθαρίσει. Οσο πιθανή πάντως είναι το οριστικό «διαζύγιο», αλλά τόσο πιθανό είναι να συνεχιστεί η κοινή πορεία και πιθανώς γι αυτό και απουσιάζει κάθε αιχμή στη δήλωση Χρυσοβελώνη. Ίσως όλα εξαρτηθούν από την πολιτική προσφορά που ενδεχομένως θα υπάρξει, αν υπάρξει.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους ενώ η  υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη μόνο αποτυχημένη δεν ήταν, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια κυβέρνηση – ναυάγιο, εν τούτους «καρατομήθηκε» όχι μόνο για να «βολευτεί» ως εγράφη ο Ζουράρις, αλλά γιατί έπρεπε να υπουργοποιηθεί ένας (τελικά μία) εκ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Και είναι προφανές ότι με βάση την κυβερνητική ανθρωπογεωγραφία δύο στελέχη από τη Μαγνησία δεν χωρούσαν.

Ωστόσο επίσης σημαντικός λόγος εκτιμάται ότι είναι η «ποινή» που κλήθηκε να πληρώσει για την θορυβώδη και καταγγελτική αποχώρηση από το κόμμα επιφανούς στελέχους και στενού συγγενικού της προσώπου, του κ. Χρ. Χρηστάκη, τον περασμένο Μαιο. Και όσοι γνωρίζουν τον Πάνο Καμμένο, γνωρίζουν και τον εκδικητικό τρόπο που λειτουργεί.

«Έβλεπε» τα σημάδια»

Οι ενδείξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της πρώην πια υφυπουργού ΠΟΜΕΔΙ,  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ίδια είχε αντιληφθεί την προοπτική απομάκρυνσης της στον πρώτο ανασχηματισμό που θα ερχόταν. Η υπέρμετρη προβολή των «ενεργειών» της, η έμμεση «συγγνώμη» και απολογία προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς τη δημοσιογραφική σαπίλα της πόλης, που την υπονόμευε συστηματικά, και η επιλογή να έρθει σε ρήξη με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο (κριτήριο καλής και υπάκουης συμπεριφοράς στη σημερινή θλιβερή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) είναι στοιχεία που αξιολογούνται ως ύστατη προσπάθεια από μέρους της να αναστρέψει την προδιαγεγραμμένη, ως απεδείχθη, πορεία της εκτός Κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κ. Χρυσοβελώνη διατηρεί τη θέση της στο περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και έτσι, αν τελικά επιλέξει την απομάκρυνση από τους ΑΝΕΛ, έχει το βήμα για να συνεχίσει την πολιτική της παρουσία. Και μάλιστα απέναντι σε ένα νέο ανερχόμενο «αστέρι» – συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ τον σημερινό Περιφερειάρχη Λάρισας, Αγοραστό!!!!

Η δήλωση Χρυσοβελώνη

«Μετά την αποχώρησή μου από τη θέση της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, τον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη για την άψογη συνεργασία που είχαμε, το Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Δέδε για την επίσης εξαιρετική συνεργασία, όλους τους υπαλλήλους του ανωτέρω υπουργείου καθώς και όλους τους συνεργάτες του γραφείου μου στο υπουργείο.
Προσπάθησα να τιμήσω στο έπακρο τη θέση που μου δόθηκε και να ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα, καταθέτοντας καρδιά, ψυχή και έργο.
Πρωταρχικό μου καθήκον παραμένει το όφελος των πολιτών της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας, δηλώνοντάς τους πως η αγάπη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου, μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Θεσσαλία και τους πολίτες της.
Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση του κόσμου άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, είναι η κινητήρια δύναμη που με ωθεί να συνεχίσω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μου.
Παραμένω ενεργό και δραστήριο μέλος της πολιτικής ζωής με το θάρρος της γνώμης, της γνώσης και της εμπειρίας»