Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 05:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Αυτά που προσφέρει η κυβέρνηση στους αγρότες προς το παρόν είναι αρκετά






Κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, αυτά που προσφέρει η κυβέρνηση στους αγρότες προς το παρόν είναι αρκετά, είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών στο σύνολό τους, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους” τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, με τον Κώστα Μπλιάτκα και πρόσθεσε ότι αυτό που τους προσφέρεται είναι αρκετό προς το παρόν.

Κάλεσε τους αγρότες να σκεφτούν ότι και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι πλήττονται, είπε ότι αν η κυβέρνηση ικανοποιήσει στο 100% τα αιτήματά τους τότε δεν θα “περισσέψει τίποτα για τους υπόλοιπους” και εμφανίστηκε βέβαιη ότι αν εξετάσουν με ηρεμία την κατάσταση θα εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις και τη στάση τους.

Μάλιστα, η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι οι αγρότες και οι άλλοι εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων αν υπήρχε η δυνατότητα να συναντήσουν τους εκπροσώπους των δανειστών τότε -όπως επισήμανε- θα καταλάβαιναν ποιες είναι οι απαιτήσεις τους γύρω από το το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας εξάλλου τη στάση της ΝΔ, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι οι προτάσεις που διατύπωσε στη Βουλή για το ασφαλιστικό ζήτημα ουσιαστικά επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους αγρότες. Όπως είπε, ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, για ιδιωτική ασφάλιση, περικοπές στο δημόσιο και συμψηφισμό των οφειλών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις και κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ δεν έχει αντιπρόταση για το ασφαλιστικό.

Πηγή: iefimerida.gr