Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 14:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σάλος με την τοποθέτηση αλβανικής σημαίας σε γυμνάσιο της πόλης (photos)






Αναστάτωση έχει προκληθεί στα Χανιά, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η ελληνική σημαία κατέβηκε από τον ιστό της, και τοποθετήθηκε δίπλα σε μια αλβανική σημαία, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί, με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως είπε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, κ. Στέλιος Ζερβάκης, από την Αλβανική Κοινότητα Χανίων έχει υπάρξει αίτημα για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και τη σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αλβανικού Προξενείου και των τοπικών αρχών.

Για το λόγο αυτό υπάρχει και η αλβανική με την ελληνική σημαία έξω από αίθουσα του σχολείου, στην οποία μάλιστα θα πραγματοποιούνταν την Κυριακή για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα μαθήματα, τα οποία γίνονται και σε άλλα σχολεία των Χανίων.


Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου, έχει ξεκινήσει κατάληψη, με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές να αποφασίζουν την παύση των μαθημάτων.

 

 

 

Πηγή: zarpanews