Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:44
Άλλες Ειδήσεις

Χάσε βάρος, χωρίς δίαιτα






Λίγο τα σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, λίγο τα κοψίδια της Τσικνοπέμπτης, πήγαν πίσω τον στόχο που βάλαμε για ένα καλλίγραμμο κορμί μέχρι το καλοκαίρι. Εάν θες να ξαναμπεις τώρα σε μια σειρά, διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Μην φοβάσαι, όμως, δεν πρόκειται να σου παρουσιάσουμε μια ακόμη δίαιτα που θα πρέπει να λιμοκτονήσεις για να χάσεις τα λίγα κιλά που πήρες. Θα σου αποκαλύψουμε μικρές καθημερινές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για ν’ αρχίσει η ζυγαριά σου να παίρνει την κατιούσα.

toast

 

1. Μην “ακυρώνεις” τη γυμναστική σου
Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: Χορεύεις δίχως αύριο στη ζούμπα, κουράζεσαι και καις αρκετές θερμίδες. Σου αξίζει ένα μπέργκερ και ένα κομμάτι (ή ένα ολόκληρο) κέικ σοκολάτας. Σου έχουμε άσχημα νέα. Η γυμναστική δεν σου δίνει το ελεύθερο να τρως ό,τι βρίσκεις μπροστά σου. Καλό θα είναι πριν τη γυμναστική σου να τρως ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες που θα σου δώσει ενέργεια, όπως βρώμη ή ψωμί ολικής αλέσεως με φυστικοβούτυρο, ενώ μετά προτίμησε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που θα θρέψει τους μύες σου. Έτσι θα δεις πολύ πιο γρήγορα τις αλλαγές στο σώμα σου και είμαστε σίγουροι πως αυτό ακριβώς θέλεις.

kopela-pou-trwei-salata

 

2. Μην κάνεις τη σαλάτα junk food

Έχει πάει μεσημέρι, έχεις λυσσάξει στην πείνα, αλλά παρόλα αυτά προσπαθείς να κάνεις τη σωστή και υγιεινή επιλογή και να φτιάξεις μια σαλάτα. Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που αποφασίζεις πως το μαρούλι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση και γι’ αυτό περιλούζεις την σαλάτα σου με κάποιο παχυντικό dressing και την συνοδεύεις με πέντε φέτες ψωμί και ένα αναψυκτικό (light, βέβαια, γιατί είσαι και fit!). Και κάπως έτσι το αρχικά υγιεινό σου γεύμα γίνεται junk food. Εμείς σου προτείνουμε να βάλεις στη σαλάτα σου ξηρούς καρπούς, φασόλια, κινόα ή πατάτες για να γίνει πιο χορταστική και να της προσθέσεις μία ή δύο κουταλιές από ένα ελαφρύ dressing με λάδι, μέλι και βαλσαμικό ξίδι, που θα της δώσει υπέροχη γεύση.

nero

 

3. Δεν θα το ξαναπούμε…πιες νερό!

Αποκλείεται να μην έχεις ξανακούσει αυτή τη συμβουλή. Θα την επαναλάβουμε όμως όσες φορές χρειαστεί γιατί είναι η πιο σημαντική που μπορούμε να σου δώσουμε. Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, καθώς βοηθάει στην πέψη και στην απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα κάνει το δέρμα σου πιο λαμπερό και υγιές. Αν δυσκολεύεσαι να πιεις νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί σου φαίνεται τελείως άγευστο και βαρετό, πρόσθεσε μερικές φέτες λεμόνι. Εάν πάλι απλά το ξεχνάς, αγόρασε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο πλαστικό μπουκάλι του λίτρου και έχε το πάντα μαζί σου ή φρόντισε να πίνεις δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε μικρό ή μεγάλο γεύμα σου.

frouta

 

4. Μη λιμοκτονείς. Φάε έξυπνα.

Το να τρως υγιεινά δεν σημαίνει να τρως λίγο. Σημαίνει να τρως πολύ από τις σωστές τροφές. Εμπλούτισε την διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα φρούτα, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά και περιόρισε τα άκρως επεξεργασμένα και συσκευασμένα προϊόντα, όπως τα γλυκά και τα παχυντικά αλμυρά σνακς.

KAFES1

 

5. Σταμάτα να πίνεις τις θερμίδες σου

Δεν θα το κρύψουμε…και εμείς λαχταρούμε πού και πού ένα caramel macchiato ή ένα milkshake βανίλια. Το πρόβλημα είναι όταν αυτά τα ροφήματα αποτελούν την καθημερινή σου πρωινή ή απογευματινή συνήθεια. Προσπάθησε να ενδίδεις μόνο μια φορά την εβδομάδα, καθώς περιέχουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων, ενώ δεν έχουν καμία ουσιαστική διατροφική αξία. Αντί αυτών επίλεξε έναν μαύρο καφέ ή ένα latte με γάλα αμυγδάλου και κανέλα. Για τους ίδιους λόγους φρόντισε να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ σε ένα ή δύο ποτηράκια κρασί την βδομάδα.

mageiriki

 

6. Μάθε να μαγειρεύεις

Είναι γεγονός πως τα πιάτα των εστιατορίων έχουν περισσότερες θερμίδες και λιπαρά. Γι’ αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά τα καθημερινά σου γεύματα, προτίμησε να μαγειρεύεις μόνος σου στο σπίτι. Και μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να γίνεις ο επόμενος master chef, για να φτιάξεις ένα υγιεινό πιάτο με ρύζι ή κινόα και να το πάρεις σε ταπεράκι μαζί σου στη δουλειά. Οι απλές συνταγές είναι συνήθως οι πιο υγιεινές και οι πιο νόστιμες.

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr