Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:23
Τοπικά

Η Σκόπελος στα 26 καλύτερα μυστικά νησιά στον κόσμο






Η Σκόπελος συγκαταλέγεται στα 26 καλύτερα νησιά στον κόσμο που παραμένουν ανεξερεύνητα από τουρίστες, σύμφωνα με το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό, Travel + Leisure.

Το περιοδικό μάλιστα ξετυλίγει τη λογική επιλογής των νησιών αυτών, παίρνοντας ως παράδειγμα τη Σκόπελο: Τα στελέχη του Χόλιγουντ κάτι ήξεραν που παρέκαμψαν τη Μύκονο και επέλεξαν ένα μυστικό νησί της Ελλάδας για τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας, Mamma Mia. Η ταινία είχε έσοδα 600 εκατ. δολαρίων, εν μέρει επειδή προκάλεσε τη φαντασία των θεατών για απόδραση σε ένα απομονωμένο νησί.

Κι όμως, αυτή η τοποθεσία, η Σκόπελος, παραμένει εκτός των τουριστικών ραντάρ, ακόμα κι αν διαθέτει εντυπωσιακά νερά, ταβέρνες και προσφέρει εμπειρίες μακριά από το μαζικό τουρισμό.

Διαμάντια σαν τη Σκόπελο βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, επισημαίνει το περιοδικό, αποκαλύπτοντάς τα στη συνέχεια…

1. Βιετνάμ: Con Dao

To Phu Quoc είναι το νέο Πουκέ, όμως όσοι αναζητούν κάτι ιδιαίτερο θα πρέπει να κατευθυνθούν στο παρθένο αρχιπέλαγος 100 μίλια μακριά από τη νοτιοανατολική ακτή του Βιετνάμ.

Το Con Son είναι το μεγαλύτερο και το μοναδικό κατοικήσιμο νησί ενός συμπλέγματος που αποτελείται από 16 νησιά.

Ορεινοί όγκοι από γρανίτη, απομονωμένες παραλίες και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά συνθέτουν το τοπίο του νησιού που μοιάζει με την τροπική εκδοχή της ακτής Αμάλφι.

2. Iνδονησία: Gili Trawangan
 
Το μικρό νησί, κοντά στο Lombok, διαθέτει αμέτρητα καφέ δίπλα στη θάλασσα, η κίνηση των οχημάτων είναι απαγορευμένη και οι δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται είναι το ψάρεμα και οι καταδύσεις.
3. Πορτογαλία: Pico
Το ανεξερεύνητο αυτό νησί διαθέτει μοναδική ποικιλία κρασιών και μονοπάτια μέσα από τοπία που έχουν διαμορφωθεί από λάβα. Στη μέση ενός αμπελώνα, που τελεί υπό την προστασία της UNESCO, βρίσκεται ένα μοναδικό κατάλυμα με 6 μπάνγκαλόου και θέα στον Ατλαντικό.
4. Σουηδία: Sandön
Το νησί καλύπτεται από δάση βρύων και πεύκων και μια ελαφριά ομίχλη καλύπτει τις παραλίες. Κατάλληλος προορισμός για ποδηλασία βουνού και στο δάσος με κατεύθυνση το Trouville όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη έκταση αμμουδιάς του νησιού.
5. Βρετανικές Παρθένες Νήσοι: Scrub Island
Κάποτε ήταν σταθμός για τους εξερευνητές, και για δεκαετίες δεν κατοικούνταν, μέχρι πέρυσι, όταν άνοιξε τις πόρτες του το πολυτελές Scrub Island Resort, Spa & Marina, που ενδείκνυται για γαμήλια ταξίδια.
6. Eλλάδα: Σκόπελος
Μια ώρα απο τη Σκιάθο, η Σκόπελος είναι τόσο γραφική που το Χόλιγουντ επέλεξε την παραλία Καστάνη για τα γυρίσματα της μεγάλης επιτυχίας Mamma Mia.
Μετά το πρωινό, περπατήστε μέχρι τη Χώρα και απολαύστε καφέ, φαγητό, ούζο, μεζέδες συνοδεία ρεμπέτικης μουσικής.
7. Μπελίζ: Caye Caulker
Κατευθυνθείτε στην Shark Ray Alley για κολύμπι με αναπνευστήρα ή για καταδύσεις στα υποθαλάσσια σπήλαια Blue Hole.
Δοκιμάστε αστακό με κάρι, ιδιαίτερα κατά το ετήσιο φεστιβάλ αστακού που διεξάγεται στις 1-3 Ιουλίου.
8. Mπαχάμες: Sampson Cay και Exuma Cays
Τα Exuma Cays αποτελούσαν αγαπημένο προορισμό κρουαζιέρας καθώς και μερικών τυχερών ιδιοκτητών ακινήτων στο νησί, όπως ο Τζόνι Ντεπ.
Ωστόσο, οι επισκέπτες του Sampson Cay έχουν πρόσβαση στον εκπληκτική υποβρύχιο κόσμο με τους κοραλλιογενείς υφάλους και τις απομονωμένες νησίδες.
9. Iσλανδία: Flatey
Το καλοκαίρι το φως της ημέρας διαρκεί 21 ώρες. Καταπράσινα λιβάδια και πολύχρωμα ξύλινα σπίτια συνθέτουν το τοπίο, ενώ από παντού μπορεί κανείς να διακρίνει το ηφαίστειο Snæfellsjökull. Επισκεφθείτε την παλαιότερη και μικρότερη βιβλιοθήκη της Ισλανδίας, η οποία ιδρύθηκε το 1864.
10. Malta: Gozo
Εδώ ο Οδυσσέας κρατήθηκε δέσμιος της Καλυψούς, μετά τον Τροϊκό Πόλεμο. Κοιτάξτε το τοπίο και θα καταλάβετε γιατί εμεινε εκεί 7 χρόνια.
Οι λόφοι, τα τείχνη κάστρων και ένα φρούριο από την Εποχή του Χαλκού είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του νησιού.
11. Andaman Islands
12. Mαυρίκιος: Rodrigues
13. Νέα Ζηλανδία: Great Barrier Island
14. Μαλαισία: Mabul
15. Νικαράγουα: Jicaro Island
16. Χιλή: Robinson Crusoe
17. Αργεντινή: San Alonso
18. Σκωτία: Colonsay
19. Ιρλανδία: Inis Meain
20. Ιταλία: La Maddalena
21. ΗΑΕ: Desert Islands
22. Νέα Γη και Λαμπραντόρ: Fogo Island
23. Ουάσιγκτον: Lummi Island
24. Βρετανική Κολομβία: Salt Spring Island
25. Mέιν: Southport Island
26. Κολομβία: Islas de Rosario