Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:45
Τοπικά

Χάκερ «άδειασε» την κάρτα Βολιώτη – Διακρατικές έρευνες από την Εισαγγελία Βόλου






Με ταυτόχρονες, σχεδόν, αγορές, σε Ευρώπη (Αγγλία και Γαλλία) και Ηνωμένες Πολιτείες, άγνωστος που κατόρθωσε να υποκλέψει τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας χρέωσε Βολιώτη, με συνολικό ποσό 1.200 ευρώ και μάλιστα μέσα σε διάστημα μόλις 20 λεπτών!

Ηδη για το θέμα γίνεται προκαταρτική εξέταση από την Εισαγγελία, για να διερευνηθεί το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή.

Μέχρι σήμερα οι έρευνες μεταξύ διαφορετικών κρατών ήταν δύσκολες και απαιτούσαν αρκετούς μήνες, μέσω της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας που η Ελλάδα εφαρμόζει από το 2017, μεταξύ των χωρών της συμφωνίας Segen, οι διαδικασίες έρευνας είναι πολύ ευκολότερες πλέον και ήδη εντοπίστηκαν οι πάροχοι τηλεφωνίας που χρησιμοποιήθηκαν για τις συναλλαγές και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο εντοπισμού των IP (ηλεκτρονικών διευθύνσεων) που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι αγορές.

Μέσω της προκαταρκτικής, εξετάζεται αν τα στοιχεία της κάρτας του Βολιώτης έκλεψε χάκερ υπολογιστών που πωλούν πιστωτικές κάρτες στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web)  ή αν πρόκειται για κάποιο κύκλωμα εμπορίας στοιχείων τραπεζικών καρτών, καθώς οι αγορές έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα από διαφορετικές χώρες.