Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:53
Κόσμος

Φωτογραφίες- σοκ από το βαγόνι μετά την έκρηξη στην Αγία Πετρόπουλη






Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης χθες το μεσημέρι. Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας εκ των οποίων εξερράγη, σκόρπισαν το θάνατο. Τουλάχιστον 11 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός.

Από νωρίς, μόλις λεπτά μετά την επίθεση, άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media εικόνες από το σκηνικό της καταστροφής. Ανθρωποι τραυματισμένοι, άλλοι πεσμένοι στο πάτωμα, άλλοι να τριγυρνούν στο σταθμό σε κατάσταση σοκ, το βαγόνι του τρένου διαλυμμένο.

Τώρα, η Daily Mail φέρνει στο φως τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του βαγονιού που σημειώθηκε η έκρηξη. Οι εικόνες σοκαριστικές. Ανθρωποι βαριά τραυματισμένοι στο πάτωμα, ένα διαλυμμεο βαγόνι. Οι εικόνες αποτυπώνουν και το πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη…

Μια γυναίκα που βρέθηκε στο σταθμό την στιγμή της έκρηξης, περιγράφει τι είδε τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν: «Οι άνθρωποι ήταν μαυρισμένοι από τον καπνό και είχαν πέσει κάτω. Υπήρχε μια τρομακτική μυρωδιά καμμένης σάρκας».

«Η φίλη μου ήταν στο διπλανό βαγόνι, όταν εξερράγη. Είπε ότι άρχισε να τρέμει το βαγόνι. Κι όταν βγήκε έξω είδε ανθρώπους ακρωτηριασμένους. Άνθρωποι κείτονταν αιμόφυρτοι, τα μαλλιά τους ήταν καψαλισμένα. Μας είπαν να μετακινηθούμε προς την έξοδο, γιατί δεν θα συνεχιζόταν το δρομολόγιο. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει», περιέγραψε άλλη αυτόπτης μάρτυρας στο  Life News.

Πηγή: iefimerida.gr