Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:36
Αθλητικά

“Φωτιά” η κατάθεση Λασκαράκη – Καίει τον Ολυμπιακό






Αρκετά επεισοδιακά ξεκίνησε, αλλά κι ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, σχετικά με όσα συνέβησαν μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στα αποδυτήρια του «Γ.Καραϊσκάκης».

Τα… παρατράγουδα άρχισαν με το καλημέρα, όταν συναντήθηκαν ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, με τον β’ παρατηρητή του ημιτελικού, Περικλή Λασκαράκη, που είναι κι αυτός ο οποίος εμφανίζεται να δέχτηκε την επίθεση από ανθρώπους των Πειραιωτών, όπως τουλάχιστον κατήγγειλε στην κατάθεσή του.

«Θα δεις τι θα σου κάνω εγώ μέσα. Είχες και το θράσος να έρθεις εδώ…», ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα του κ.Θεοδωρίδη. Εκείνη τη στιγμή όμως επενέβη ο Βασίλης Δημητριάδης που πήγε για να εκπροσωπήσει την ΑΕΚ σε περίπτωση που κληθεί ως μάρτυρας από την ΠΕ της Ομοσπονδίας, κι ακολούθησε λογομαχία με τον παράγοντα των Πειραωτών.

«Για να πει την αλήθεια ήρθε», είπε ο γενικός αρχηγός της Ένωσης και… άναψαν τα αίματα. «Εσύ ξέρεις την δουλειά σου, να κλειδώνεσαι μαζί με τους διαιτητές» είπε ο Θεοδωρίδης στον Δημητριάδη. «Κάνε μας τη χάρη», απάντησε ο δεύτερος.

«Άντε, φύγε από εδώ Καραγκιόζη» συνέχισε ο Θεοδωρίδης για να του απαντήσει ο Δημητριάδης: «Εσύ να φύγεις πατσαβούρα». «Καλά, άντε να πάρεις το χαρτζιλίκι σου τωρα» ήταν η απάντηση του παράγοντα των “ερυθρολεύκων” για τον χαρακτηρισμό… πατσαβούρα!

Κι αφού τελείωσε εκεί οι πρώτες… ομορφιές, ακολούθησαν οι «βόμβες» που ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής ζήτησε από το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ (κ.κ. Μπίρδας και Μαυρομάτης) να επιλέξουν έναν μάρτυρα κι εκείνοι «έδειξαν» τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλή Λασκαράκη.

Η κατάθεση του Βρέντζου

Πρώτος τον λόγο πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος είπε πως: «Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και να τραυματιστούν αστυνομικοί. Κινήθηκαν και προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο των VIP, έφτασαν μέχρι εκεί. Αυτός ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ήταν εκτός γηπέδου αυτοί οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι έφτασαν μέχρι την είσοδο των VIP, ούτε καν στο προαύλιο των αποδυτηρίων.

Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις και ζητήσαμε προς τους παρατηρητές να βοηθήσουν να μπουν οι παράγοντες των ομάδων στα αποδυτήρια και να υπάρξει ηρεμία. Συζητήσαμε με παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό που να τους εμπόδισε

Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα

Τα περιστατικά που συζητάμε ήταν περιστατικά που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα σε παράγοντες ομάδων, όταν υπάρχουν εντάσεις. Ο αγώνας κύλησε σε ομαλά πλαίσια, κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασαν παράπονα και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει δημιουργηθεί μια εικόνα ότι έγιναν φοβερά πράγματα

Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια».

«Βόμβες» από Λασκαράκη

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο μάρτυρας που υπέδειξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον κ.Λασκαράκη να καταγγέλλει απίστευτα πράγματα, κάνοντας λόγο για λεκτική, αλλά και σωματική επίθεση από ανθρώπους του Ολυμπιακού!

«Στο ημίχρονο του αγώνα, βρισκόμουν στον χώρο μετά τη φυσούνα, και εφόσον εισήλθαν διαιτητές και παράγοντες στα αποδυτήρια, ζήτησα να είναι ανοικτές οι πόρτες που ήταν εκεί. Η μία πόρτα ήταν κλειστή, ζήτησα από σεκιούριτι να την ανοίξει, μου είπε ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα. Χτύπησε και ο αστυνομικός την πόρτα, κάποια στιγμή άνοιξε και βγαίνουν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι μου επιτέθηκαν», ανέφερε αρχικά ο κ. Λασκαράκης.

Και πρόσθεσε: «Άρχισαν να με σπρώχνουν, υπήρχαν αστυνομικοί εκεί, δέκα τον αριθμό. Μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν. Μαλ…, παλιοπούσ…, καραγκιόζη, ήρθες εδώ να μας γαμ…, τσουτσέκι του Μπέου, είσαι στημένος.

Ένιωσα σοκ, ακόμη νιώθω. Έφαγα 2-3 κλωτσιές. Μου τραβούσαν την γραβάτα, η αστυνομία με πήρε και με οδήγησε στο γραφείο μου. Από μόνος μου δεν μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά».

Συνεχίζοντας είπε πως: «Παρόντες ήταν ο παρατηρητής και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής των τηλεοπτικών. Ήταν άτομα της γηπεδούχου ομάδας, πολλοί φορούσαν κόκκινες φόρμες. Για το τέλος του αγώνα, εισήλθαν στην φυσούνα οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές και οι αποστολές, οι παίκτες του πάγκου. Εισερχόμενοι οι παίκτες και οι παράγοντες, τους ακολουθήσαμε εγώ και οι υπόλοιποι παρατηρητές και ο γιατρός. Ο γιατρός ανησυχούσε για την ερυθρότητα του σώματος μου.

Μπαίνοντας μέσα στη φυσούνα βλέπω μια εκτεταμένη συμπλοκή. Αμέσως μετά τη φυσούνα, στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, δεν είδα διαιτητές, δεν είδα ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Είδα ΜΑΤ, είδα από την δεξιά πλευρά 2-3 άτομα από την αποστολή της ΑΕΚ που δεχόντουσαν επίθεση από άτομα που δεν μπορώ να αναγνωρίσω. Υπήρχαν πάνω από 30 άτομα εκεί μέσα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέστην. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα. αν δεν ήταν οι αστυνομικοί, δεν ξέρω που θα βρισκόμουν».

Συνέχεια με υπομνήματα

Σε εκείνο το σημείο κι αφού ο κ.Λασκαράκης απάντησε σε ερωτήσεις των νομικών επιτελείων ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό, η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε, καθώς δεν επετράπη στους δικηγόρους να αγορεύσουν. Αντιθέτως δόθηκε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (24/4) στις 11 το πρωί να στείλουν τα υπομνήματά τους κι ακολούθως θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, εκτός αίθουσας, ο Γιάννης Βρέντζος πλησίασε τον δικηγόρο του ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομμάτη, και του είπε χαμηλόφωνα: «Είστε γελοίοι που φέρατε σήμερα αυτόν τον μάρτυρα εδώ»!

Καραπαπάς: «Οι μάσκες έπεσαν με το φερέφωνο του Μπέου»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των «ερυθρολεύκων» εξέφρασε τη θέση των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σήμερα οι μάσκες έπεσαν. Ήρθε εδώ το φερέφωνο του Μπέου να πει ακριβώς τα ίδια που είπε και ο Μπέος στα ραδιόφωνα και τα οποία ήταν πενήντα άτομα εκεί και δεν τα είδε κανείς. Μόνο εκείνος τα είδε. Μετά από όλα αυτά και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών να φάμε για εμάς θα είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν υπάρχει τίποτα».