Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:06
Τοπικά

Φυλάκιση 18 μηνών σε τσαντάκια που δρούσε στο κέντρο του Βόλου






Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και εφέσιμη, τιμωρηθηκε από το Μονομελές Πλημελειοδικείο Βόλου ένας 35χρονος Λαρισσαίος ο οποίος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της κλοπής κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε στο Δικαστήριο τις πράξεις του, πλην όμως, για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του επικαλέστηκε την εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες.

Σήμερα, όπως φέρεται να είπε, έχει σταματήσει τη χρήση ναρκωτικών και εργάζεται στο Αγιο Όρος. Βρήκε δουλειά στο Βατοπαίδι, όπου απασχολείται ως μαραγκός.

Ωστόσο, ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου. Επεσήμανε ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε η τέλεση των πράξεων και ζήτησε την καταδίκη του. Πρόταση που αποδέχθηκε το δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι 0 35χρονος είχε επισκεφτεί την πόλη με δίκυκλη μοτοσικλέτα φίλου του και επιτέθηκε αρχικώς σε 19χρονη πεζή στην Ερμού με Ροζού, από την οποία έκλεψε την τσάντα, που κρατούσε και περιείχε το ποσό των 5 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Μία ώρα και ένα τέταρτο μετά γύρω στις 3 το μεσημέρι επιτέθηκε σε 24χρονη ποδηλάτισσα στην Γαλλίας με Νικοτσάρα, από την οποία έκλεψε την τσάντα της από το καλάθι του ποδηλάτου, που περιείχε το ποσό των 25 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Ωστόσο, η δράση του δεν σταμάτησε εκεί. Στις 7 το απόγευμα «χτύπησε» και δεύτερη ποδηλάτισσα στην Κωνσταντά με Σταθά, από την οποία άρπαξε επίσης τη τσάντα της, που ήταν στο καλάθι του ποδηλάτου.

Μετά το πέρας του Δικαστηρίου ο καταδικαστείς άσκησε έφεση.