Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:44
Τοπικά

Φυλάκιση 18μηνών σε 24χρονο που υπό την επήρεια μέθης προκάλεσε τροχαία – “Γιόρταζε” την αποφοίτησή του






Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε για δύο μήνες, επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 24χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη χθες στις 7.45’ το πρωί σε κεντρικό δρόμο της πόλης, να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

Μάλιστα ο 24χρονος προσέκρουσε με το τζιπ ΙΧ αυτοκίνητο του πατέρα του σε σταθμευμένα οχήματα, στην οδό Ι. Καρτάλη, προκαλώντας τροχαίο υλικών ζημιών και όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ σε συγκέντρωση 2,02mg/l στην πρώτη και 1,33mg/l στη δεύτερη μέτρηση.

Ακολούθησε η σύλληψή του από αστυνομικούς της Τροχαίας. Η ποινή του επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά των ειδικών περιστάσεων, καθώς ο 24χρονος είχε καταναλώσει τέσσερα ποτήρια αλκοολούχο ποτό, καθώς είχε δώσει το τελευταίο του μάθημα για το πτυχίο του στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε να του δοθεί μια ευκαιρία, καθώς δεν έχει απασχολήσει άλλη φορά τις Αρχές και να απαλλαγεί της κατηγορίας. Ο 24χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και είπε πως ήταν λάθος αυτό που έκανε.