Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 09:17
Τοπικά

Φυλάκιση Μπέου προαναγγέλλει ο Μπαλλής!!! – Γκάφα ή «μήνυμα» από το ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή; – Μείζον πολιτικό και νομικό ατόπημα!






Συνεχίστηκε η διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του προσωπικού του διώκτη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλλή, που με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι επιδιώκει να αναπληρώσει την μηδαμινή πολιτική και κοινωνική του παρουσία.

Πέραν βεβαίως της διαμάχης των δύο αντρών, η δήλωση Μπαλλή συνιστά μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό ατόπημα και ασφαλώς θα πρέπει να αναμένονται αντιδράσεις από τους θεσμικούς φορείς, που σε πολύ λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις σπεύδουν να λάβουν θέση,

Στην πρωινή δήλωση – απάντηση του κ. Μπέου, ο κ. Μπαλλής εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγέλλει στέρηση της ελευθερίας του αιρετού Δημάρχου Βόλου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δεύτερου, που με νέα δήλωση του σημειώνει:

Δημόσια ομολογία, εν τη αφελεία του, συνιστά η απόπειρα δικαιολόγησης των αντιδημοκρατικών και ανελεύθερων απόψεών του για το διαχωρισμό των πολιτών ενώπιον της Δικαιοσύνης, η νέα δήλωση του ανεκδιήγητου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, Μάκη Μπαλλή.

Επειδή δε σπεύδει να προεξοφλήσει την καταδίκη μου (άραγε ανέλαβε και χρέη δικαστή ή τον έχουν ενημερώσει οι κυβερνητικοί του πάτρωνες;) δηλώνοντας ξεκάθαρα «για όσο διάστημα θα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος» οφείλω να τον ενημερώσω ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ελεύθερος, με καθαρή συνείδηση, να μάχομαι για τις ιδέες και τις απόψεις μου, που προφανώς δεν τον εξυπηρετούν.

Ο ίδιος συμμέτοχος μιας πρωτοφανούς εξαπάτησης και καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού, πόσο καθαρή συνείδηση μπορεί να έχει και πόσο θράσος να τολμά να γίνεται τιμητής άλλων; Άλλωστε ο βίος και η πολιτεία του είναι σε όλους γνωστά και δύσκολα κάποιος θα διέκρινε στοιχεία που θα του επέτρεπαν να καμαρώνει…

Τέλος επειδή πληροφορηθήκαμε από τηλεοπτική εκπομπή για κάποιες διατακτικές, θα θέλαμε να απαντήσει, αν και εμείς είμαστε βέβαιοι, αν έσπευσε να τις παραλάβει ή τις αποποιήθηκε υπέρ των ανέργων. αναξιοπαθούντων, και από αποφάσεις της κυβέρνησης του, πρώην συναδέλφων του και περιορίστηκε στην πλουσιοπάροχη βουλευτική του αποζημίωση, που όλοι απορούν γιατί την λαμβάνει. Ετσι για να μάθει και ο κόσμος τις ευαισθησίες του δήθεν προοδευτικού και Αριστερού Μπαλλή…

Η δήλωση Μπαλλή

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μπέος καταφεύγει σε εξυπνάδες και εύκολους χαρακτηρισμούς εναντίον μου για να απαντήσει, αποφεύγοντας την ουσία.
Ας του εξηγήσουν οι επικοινωνιολόγοι του ότι ακριβώς την εφαρμογή του νόμου ζητάμε. Το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης άποψης. Όχι το φίμωμα κάθε αντίθετης άποψης, που προσπαθεί να επιβάλλει δια των καθημερινών μηνύσεων ο ίδιος και η ομάδα του.
Του υπενθυμίζω ότι εκφράζω ένα πλειοψηφικό κόμμα με αρχές και παράδοση, προφανώς άγνωστες λέξεις για εκείνον. Ο ίδιος εκφράζει ένα ατύχημα της στιγμής στην πλούσια τοπική δημοκρατική πολιτική παράδοση. Δεν μπορεί να κρύβεται, για όσο διάστημα θα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, πίσω από φανταχτερά λαμπιόνια και φιέστες.
Κατά τα άλλα, επειδή δεν εμφανίσθηκα ως φωτοβολίδα, όπως ο ίδιος, στην τοπική κοινωνία και στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, τον ενημερώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα παρών.
Οψόμεθα λοιπόν….