Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 03:27
Θεσσαλία

Φρίκη: Στην Καρδίτσα άνδρας παγίδευσε γάτα και την χτύπησε με ψαροντούφεκο! (photos)






Δεν πέρασαν δύο μέρες από το αποτρόπαιο συμβάν με τους φαντάρους που κακοποίησαν σκύλο και η lifo.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο φριχτό περιστατικό.

Αυτή την φορά θύμα ήταν μία γάτα. Ένας άνδρας από την Καρδίτσα παγίδευσε το ζώο σε ένα κλουβί και το χτύπησε με ψαροντούφεκο.

Όπως περιγράφει η αναγνώστρια της ιστοσελίδας, η κυρία Ερμιόνη Γιαννακού που είναι ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» η γάτα αιμορραγούσε και δεν μπορούσε να κινηθεί από τους πόνους, αφού το καμάκι διαπέρασε το σώμα της.

«Η κατάσταση του ζώου ήταν απερίγραπτη με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε να βγει από το κλουβί αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του καθώς ήταν συμπαγές σιδερένιο, μπλεκόταν στο πλέγμα και κρατούσε τη γάτα ακίνητη», ανέφερε.

Λίγες ώρες αργότερα το βασανισμένο ζώο μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της. Σήμερα νοσηλεύεται και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Από τις εξετάσεις φαίνεται πως το ζώο έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά θα επιβιώσει καθώς δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά του όργανα.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 60 ετών κατονομάστηκε από τον μάρτυρα και πέρασε αυτόφωρη διαδικασία.

Στην διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού η οποία μας μεταφέρει πως ο δράστης δεν απολογήθηκε για την πράξη του, παρά μόνο δήλωσε πως δεν γνώριζε για το νόμο περί κακοποίησης.   Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δράστη και τον καταδίκασε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Ωστόσο η ποινή είναι με αναστολή και δίνεται δικαίωμα έφεσης οπότε θα υπάρξει και συνέχεια.

Σκληρές εικόνες

Πηγή: lifo.gr