Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδριανούπολη: Υπέβαλαν ένσταση οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών






Σε διαφορετικό δικαστήριο υπέβαλαν σήμερα ένσταση εναντίον της χθεσινής απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης του 2ου Κακουργιοδικείου Αδριανούπολης οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.

Αν βέβαια η απόφαση του άλλου δικαστηρίου σήμερα είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο.

Χθες απερρίφθη και νέο αίτημα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το δικαστήριο της Αδριανούπολης διέταξε να συνεχιστεί η προφυλάκιση του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, απορρίπτοντας για μια ακόμη φορά το αίτημα των συνηγόρων τους.

Ο χρόνος παραμονής της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στο αίτημα αποφυλάκισης υποστήριξαν πως οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν δώσει τους κωδικούς pin των κινητών τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει αιτηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεύθυνσή του ως διεύθυνση κατοικίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Τι ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης γιατί, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση:

  • είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία,
  • δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία,
  • δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων,

και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Άγνωστο πόσο θα μείνουν στη φυλακή

Ο χρόνος παραμονής των δύο Ελλήνων στη φυλακή δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Tο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απορρίφθηκε μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, στην οποία, παρά την πίεση από την ΕΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δεσμεύθηκε για την υπόθεση των 2 Ελλήνων.

Πηγή: iefimerida.gr