Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολογικό σαφάρι στις τουριστικές επιχειρήσεις για… έξτρα έσοδα






«Θερμό» καλοκαίρι -όχι μόνο λόγω θερμοκρασίας- αναμένεται να είναι αυτό που διανύουμε για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς η κυβέρνηση βγάζει στους δρόμους όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, εξαπολύοντας φορολογικό «σαφάρι» για τον εντοπισμό παραβάσεων, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υλοποιεί οργανωμένο σχέδιο για την εντατικοποίηση, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, των προληπτικών ελέγχων. Οι έλεγχοι αυτοί αποσκοπούν κυρίως στην εξακρίβωση παραβάσεων και στην είσπραξη επιπλέον εσόδων για το Κράτος, καθώς και για την καταγραφή της γενικότερης συμπεριφοράς των φορολογουμένων. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμεύσουν για τους επόμενους γύρους ελέγχων.

Οι προληπτικές αυτές επιχειρήσεις από τις αρμόδιες ΔΟΥ αφορούν σε αυτή τη φάση πάνω από 30.000 έλεγχους στον τουριστικό κλάδο (εστιατόρια, ξενοδοχεία, νυχτερινά μαγαζιά κ.α.). Η εντολή που έχει δοθεί από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, είναι να διεξάγονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, από συνεργεία των Δ.Ο.Υ. όμορων νομών και στοχευμένα από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Τα συνεργεία ελέγχου θα συνοδεύονται από Αστυνομικούς, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα βίας, όπως είχε συμβεί χαρακτηριστικά κατά το παρελθόν.

 

Πηγή: protothema.gr