Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεύγουν οι Θεσμοί από την Ελλάδα χωρίς συμφωνία για ακατάσχετο λογαριασμό, αδήλωτα εισοδήματα και Υπερταμείο






Ολοκληρώθηκαν οι επαφές των εκπροσώπων των θεσμών με τους υπουργούς της κυβέρνησης με τους πρώτους να αποχωρούν από την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συμφωνία.

Συγκεκριμένα τρία ζητήματα παραμένουν ακόμα ανοιχτά: ο ακατάσχετος λογαριασμός, η στελέχωση του Υπερταμείου και τα αδήλωτα εισοδήματα.

 

Συγκεκριμένα πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως: 

 

  • Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με τα κίνητρα που θα δοθούν στον κόσμο. Υπάρχει όμως διαφωνία στο θέμα του ακατάσχετου. «Θα δούμε αν θα λυθεί η διαφωνία με περισσότερο κίνητρα στους φορολογούμενους», λένε οι ίδιες πηγές, ωστόσο είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει ο ακατάσχετος λογαριασμός.
  • Οι θεσμοί αποχωρούν από την Ελλάδα χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου. Ωστόσο από το ΥΠΟΙΚ εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
  • Επιπλέον παρουσιάζονται διαφορές σε τεχνικό κυρίως επίπεδο  και στο νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα καθυστερήσει κι άλλο.

 

Τέλος από το ΥΠΟΙΚ δηλώνουν πιο εφησυχασμένοι σε σχέση με τις συζητήσεις της Δευτέρας. Μάλιστα χαρακτηρίζουν ρεαλιστικά τα ορόσημα για κλείσιμο προαπαιτούμενων έως 29 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία συνεδρίασης του Euroworking Group.
Εντωμεταξύ την  επόμενη εβδομάδα θα γίνουν όλες οι νομοθετικές διατάξεις για το κλείσιμο των προαπαιτούμενων.

Πηγή: iefimerida.gr