Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Εγκάθετοι της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής προβάλλουν δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις






Ωρες πριν τη μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι αγρότες στην Αθήνα, ο Νίκος Φίλης αποφάσισε να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση μεταξύ μπλόκων και κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως οι ενέργειες τους υποκινούνται από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή.

Ο υπουργός Παιδείας δεν στάθηκε, όμως, μόνο εκεί, καθώς στη συνέχεια έκανε λόγο για «δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις» από αγρότες «εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής», που πάνε «χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε».

«Ποιοι κλείνουν τα σύνορα στη Βουλγαρία και στήνουν ένα ιδιότυπο Grexit;» αναρωτήθηκε και απευθυνόμενος προς τη ΝΔ απάντησε: «Εσείς! Οι καπεταναίοι σας, που κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς. Εσείς δίνετε επιχειρήματα στους άλλους. Τα ταμπονάρετε από κάτω τα σύνορα! Είναι ή όχι τα δικά σας στελέχη εκεί εν ονόματι δήθεν αγροτικών διεκδικήσεων; Εσείς! Οι εγκάθετοι της ΝΔ και Χρυσής Αυγής με τον Σόιμπλε χέρι-χέρι».

Οπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας από τη Βουλή, η κυβέρνηση χειρίζεται τις προσφυγικές ροές με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση «έπνιγε τους πρόσφυγες στα Φαρμακονήσια».

Σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών, ο κ. Φίλης αναρωτήθηκε γιατί να γίνουν εκλογές και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κυβέρνηση Σαμαρά».

«Γιατί να γίνουν εκλογές; Δεν είμαστε κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία πήρε με άλλη ψήφο την κυβέρνηση. Όσοι άρχισαν να λιγουρεύονται εξουσία με τη διαπλοκή να το πάρουν χαμπάρι. Βγήκαμε για τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμά μας θα κρίνεται κάθε μέρα, αλλά θα κριθεί και από το λαό στο τέλος της τετραετίας. Θα είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο θα οδηγήσει τέτοια μέρα του χρόνου εδώ να μιλάμε για την ανάπτυξη», ανέφερε.

Πηγή: iefimerida.gr