Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 08:29
Τοπικά

Υπό τους ήχους ποντιακής λίρας το «αντίο» στον Γ. Μολοχίδη






Υπό τους ήχους της αγαπημένης του ποντιακής λίρας, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μολοχίδης, ο οποίος πέθανε μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο,  σε ηλικία 61 ετών.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία σημειώθηκε το αδιαχώρητο μέσα και έξω από την Εκκλησία, καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε  για να προσκυνήσει την σορό και να συλλυπηθεί την οικογένεια του εκλιπόντα. Με την ολοκλήρωση της τελετής ο κόσμος που περίμενε υπομονετικά για περίπου δύο ώρες στο προαύλιο της Ευαγγελιστρίας, ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ λυράρηδες και μέλη της Ενωσης Ποντίων τραγούδησαν τα τραγούδια του Πόντου, όπως προστάζει η ποντιακή παράδοση για αυτούς που «φεύγουν» για το μεγάλο ταξίδι.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, συντετριμμένοι τα μέλη της οικογένειάς του, η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συγγενείς, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο δικός τους άνθρωπος, δεν κατάφερε τελικά να βγει νικητής από αυτή τη μάχη που έδινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συγκλονιστικός στον αποχαιρετισμό εκ μέρους της οικογένειας, ο γιός του Σωκράτης που μιλώντας για τον πατέρα του με λυγμούς αναφέρθηκε στο ήθος και στις αρχές με τις οποίες ο Γιάννης Μολοχίδης μεγάλωσε τα παιδιά του και με δάκρυα στα μάτια συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα μας πρόσφερες και όσα μας δίδαξες. Μας έλεγες πάντα να αγαπάμε τους ανήμπορους, γιατί ήσουν εσύ εκείνος που πρώτος έτρεχες να βρεθείς δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη. Μας δίδαξες την ανθρωπιά, τη μπέσα, το φιλότιμο. Ήσουν και θα είσαι πάντα ο ήρωάς  μας. Η φωνή της δικαιοσύνης και της μαχητικότητας. Θα πορευθούμε όπως εσύ. Είμαστε σίγουροι πως η μορφή σου θα πλανιέται στα σοκάκια της Νέας Ιωνίας. Να ξέρεις ότι είμαστε υπερήφανοι για σένα».

Για την προσφορά του Γιάννη Μολοχίδη, τους κοινωνικούς και πολιτικούς του αγώνες μίλησαν επίσης συγκινημένοι,  ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, για την συνεισφορά του στην Ενωση Ποντίων Μαγνησίας ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Περκουλίδης ενώ εκ μέρους της δημοτικής ομάδας «Μαζί για το Βόλο» μίλησε η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη. Συλλυπητήρια επίσης  στην οικογένεια εκ μέρους του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου απηύθυνε εκπρόσωπος του κλήρου της Νέας Ιωνίας.