Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:36
Τοπικά

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στον Αμάραντο Σκοπέλου






Υπό  έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά σε δασώδη έκταση στην περιοχή Αμάραντος Σκοπέλου στα νότια του νησιού, που ξέσπασε χθες στις 2 περίπου το μεσημέρι.

Στο μεταξύ ενδιαφέρον προκαλεί η περιπτωση ενός άντρα ηλικίας περίπου 30 ετών από τη Σκόπελο, που φέρεται να έχει υποστεί εγκαύματα στα άκρα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου χθες λίγο πριν τις 8 το βράδυ .

Συνολικά επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής , για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας σήμερα το  πρωί στο ΘΕΜΑ 104.6, δήλωσε ότι οι κάτοικοι του νησιού πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα,  καθώς υπήρξε ενίσχυση των ανέμων με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Υπογράμμισε ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου η φωτιά καίει δασική έκταση.

«Ελπίζουμε η φωτιά μέσα στην ημέρα να έχει σβήσει. Με την προϋπόθεση να μην ενισχυθούν ξανά οι άνεμοι. Από το πρωί έχουν σηκωθεί δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής και η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη», κατέληξε ο Χρήστος Βασιλούδης.

Βίντεο από τη χθεσινή μερα και πριν η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο