Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:16
Θεσσαλία

Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών (video)






Περισσότερες από έξι ώρες χρειάστηκαν για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών «ΒΙΟΤΡΟΧΟΣ» στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι, πιθανότατα από μεταφορά σπίθας από καύση σιτοκαλαμιών και μέσα σε μόλις μερικά λεπτά της ώρας ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο καπνού είχε σκεπάσει τον ουρανό σε μεγάλο μέρος της Λάρισας.

Άμεσα από την πυροσβεστική στήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 25 οχήματα με δεκάδες άνδρες, ενώ για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κατάσβεσης μεταφέρθηκε ειδικός αφρός από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλευρό των πυροσβεστών οι δήμοι Λάρισας και Τεμπών με υδροφόρες αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία συνέδραμε με φορτηγά και μηχανήματα που έριχναν χώμα στα φλεγόμενα υλικά.

Μεγάλη ανησυχία δημιουργήθηκε όταν ο άνεμος ευνόησε τις φλόγες να κινηθούν προς την περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλίας, όμως η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποσόβησε τα χειρότερα.

Η φωτιά κατέκαψε ελαστικά προς ανακύκλωση που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο εργοστάσιο.

 

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:

Πηγή: onlarissa.gr