Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Παντελίδη: Δίνουν αντιψυχωσικά φάρμακα στην Μίνα






Μπορεί να βγήκε από την Εντατική, ωστόσο η 30χρονη Μίνα Αρναούτη φέρεται, σύμφωνα με όσα διαρρέουν μέσα από τον «Ευαγγελισμό», να εμφανίζει ακόμη δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στο νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό που την παρακολουθεί.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γιατρούς, σύμφωνα με όσα ακούγονται, στη χορήγηση ειδικής φαρμακευτικής αγωγής, μετά τη διαπίστωση ότι η νεαρή κοπέλα δεν ηρεμεί, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τροχαίο που στοίχισε στην ίδια τον βαρύ τραυματισμό της και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο φίλος της, Παντελής Παντελίδης.

Το φάρμακο που λαμβάνει ανήκει σε αυτά για το νευρικό σύστημα, εντάσσεται στην ειδική κατηγορία των αντιψυχωσικών και κρίθηκε αναγκαία η χορήγησή του στην Μίνα Αρναούτη, η οποία βιώνει στο μέγιστο βαθμό τα όσα της έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες.

Είναι η μοναδική που δεν έχει καταθέσει προς το παρόν για το τι συνέβη στο μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου, η δικογραφία του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού λείπουν δύο καταθέσεις, αλλά και τα αποτελέσματα από την εξέταση του εγκεφάλου του αυτοκινήτου, ο οποίος εστάλη στη Γερμανία.

Η Φρόσω Κυριάκου δεν έχει δώσει συμπληρωματική κατάθεση -θα γίνει όταν οι ψυχολόγοι που την παρακολουθούν κρίνουν ότι είναι έτοιμη- ενώ η Μίνα Αρναούτη δεν είναι σε θέση να καταθέσει ακόμη, λόγω της ψυχολογικής της κυρίως κατάστασης.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού, που διενεργούν την έρευνα, επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά με τους γιατρούς, προκειμένου να διαπιστώσουν πότε θα μπορέσει να μιλήσει η νεαρή, προκειμένου να φωτίσει η ίδια τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

Παρόλο που οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για κατάθεσή της την ερχόμενη Τρίτη, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό την Δευτέρα, όταν οι γιατροί που την παρακολουθούν, βγάλουν τα συμπεράσματά τους μετά τη συνεχή χορήγηση του αντιψυχωσικού φαρμάκου το τελευταίο διάστημα.

 

protothema.gr