Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:41
Τοπικά

Υποτροφίες σε 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»






Υποτροφίες σε 20 μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα δώσει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τρία χρόνια. Το χρηματικό ποσό ανέρχεται στο 1.350.000 ευρώ ενώ το ποσό το μήνα ανέρχεται στα 1350 ευρώ. Ήδη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ετοιμάζει την προκήρυξη και σε λίγες ημέρες θα δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Ζήσης Μαμούρης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέβαλλε πρόταση στο Ίδρυμα για τη χορήγηση χρηματοδότησης για τα ερευνητικά του προγράμματα και τελικά ο τρόπος που επελέγη για να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό ήταν μέσω υποτροφιών σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές. «Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό δίδεται για υποτροφίες από το Ίδρυμα και δη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το πετύχαμε, καθώς το ποσό αυτό αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση στους νέους ερευνητές να μείνουν στη χώρα και να συνδράμουν στην ανάπτυξή της, με όλες τους τις δυνάμεις. Ετοιμάζουμε την προκήρυξη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Όπως επισήμανε ο κ. Μαμούρης, είναι δεκάδες τα ιδρύματα και οι φορείς που ζητούν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όμως δεν χρηματοδοτούνται όλες. «Είχαμε κάνει μία αξιόλογη πρόταση και κρίθηκε ότι τόσο το ερευνητικό προσωπικό, το ερευνητικό έργο και τα επιστημονικά αποτελέσματα των ερευνών ήταν αρκετά σημαντικά για να μας επιλέξουν», διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι την επιλογή θα κάνει επιτροπή από επιστήμονες εκτός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα κριτήρια επιλογής θα μετρά τόσο στην αριστεία των φοιτητών αλλά και των ερευνητικών ομάδων και του ερευνητικού έργου. Οι επιλαχόντες μεταδιδακτορικοί φοιτητές θα ανακοινωθούν το Φεβρουάριο του 2017.