Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:44
ΒόλοςΤοπικά

Υπερσύγχρονο ψηφιακό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Βόλου – Μειώνεται ο χρόνος των επεμβάσεων

 Ξεκινά τη λειτουργία του από την προσεχή Δευτέρα, το υπερσύγχρονο ψηφιακό χειρουργείο στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα επίσημα εγκαίνια της λειτουργίας του ψηφιακού χειρουργείου τελέστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε κλίμα ικανοποίησης.
Το Νοσοκομείο του Βόλου είναι το μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας που διαθέτει ψηφιακό χειρουργείο και η λειτουργία του αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, μειώνοντας αισθητά τους χρόνους των επεμβάσεων προς όφελος των ασθενών.
Οπως τόνισε, επιπλέον, ο γιατρός της Μονάδας, Πέτρος Λευκός, σημαντική θα είναι επίσης και η λειτουργία του σύγχρονου υπερηχογράφου τόσο για τις διαγνώσεις ηπατοπαθειών, όσο και παθήσεων του μαστού.
Την κυβέρνηση στην τελετή των εγκαινίων εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία συνεχάρη τη Διοίκηση για την υλοποίηση του έργου και ανέφερε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένει η αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, έκανε γνωστό ότι, υπογράφηκε με τον ανάδοχο τη σύμβαση για τον μαγνητικό τομογράφο.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ και εκτιμάται ότι μετά την εγκατάστασή του, θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Επίσης, όπως είπε, θα υπογραφούν άλλες δύο συμβάσεις με τις οποίες ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις, προμήθεια νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ύψους 250.000 ευρώ αλλαγή όλων των χειρουργικών εργαλείων του Αχιλλοπούλειου, ύψους 100.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, από την πλευρά του ανέφερε πως η Μαγνησία με την λειτουργία του ψηφιακού χειρουργείου πρωτοπορεί πανελλαδικά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τους προσπάθειες.
Συνεχάρη επίσης την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου που κατόρθωσε να απορροφήσει τις χρηματοδοτήσεις και από 1ο και από το 2ο ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υπηρεσιών ποπυ παρέχει το Νοσοκομείο. “Η Τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, είναι υπόδειγμα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.