Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Το υπουργείο Οικονομικών έχει προτάσεις για μειώσεις στα μισθολόγια των ένστολων






Το υπουργείο Οικονομικών έχει κάποιες προτάσεις για μειώσεις στα μισθολόγια των ένστολων, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για κάποιες αντιρρήσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά οι ένστολοι δεν θα δουν τις απολαβές τους να επηρεάζονται.

Σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Στην ίδια συνέντευξη προανήγγειλε τη μείωση των προστίμων του ΚΟΚ, κατά 50%, με εξαίρεση εκείνα που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ. Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι επεξεργάζεται αυτή την πρόταση με τον Χρήστο Σπίρτζη και πρόσθεσε ότι είναι θέμα ημερών η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης.

Πηγή: iefimerida.gr