Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:57
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλότος: Μείωση φόρων 3,5 δισ. τα επόμενα χρόνια






Για μείωση της φορολογίας κατά 3,5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έχουμε αρχίσει να εισπράττουμε χρήματα από τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας έναν δημοσιονομικό χώρο στα επόμενα πέντε χρόνια», σημείωσε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Θα δούμε όταν έρθει η ώρα ποιοι φόροι είναι βέλτιστο να μειώσουμε, αλλά αυτή είναι η δυνατότητά μας» είπε ο κ. Τσακαλώτος .

Αναφερόμενος στο μοντέλο στο οποίο θα πρέπει να στηριχθεί η οικονομία, τόνισε ότι «θα πρέπει να βασίζεται σε ένα ολιστικό σχέδιο και για να γίνει αυτό πρέπει να δούμε ότι χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις, χρειαζόμαστε και πρέπει να κάνουμε και τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε συμφωνήσει, αλλά δεν φτάνει αυτό. Θα πρέπει να μπορείς να δεις τι επενδύσεις θα έρθουν και πως αυτές θα συνδεθούν με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».

«Το αναπτυξιακό σχέδιο που θα συζητήσουμε την άνοιξη στο Eurogroup το λέμε ολιστικό και είναι ένα μοντέλο για όλη την οικονομία και όχι αποσπασματικό. Ένα αναπτυξιακό σχέδιο με την κοινωνία σύμμαχο στην ανάπτυξη» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στο πελατειακό κράτος και τις συνέπειες που αυτό είχε στα μεσαία στρώματα.

 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr