Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:30
Άλλες Ειδήσεις

Τσίπρας όπως… Καρντάσιαν: Οι δημοφιλέστρες αναζητήσεις στο Google για το 2015






Από τότε που το Google μπήκε στη ζωή μας, και ακόμα και η λέξη «γκουγκλάρω» στα λεξικά μας, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο είναι πλέον ένας ισχυρός δείκτης για τα παγκόσμια trends και τα πρόσωπα που εξασκούν επηροή σε διεθνές επίπεδο.

Έτσι για άλλη μια χρονιά, το έγκυρο αμερικάνικο περιοδικό ΤΙΜΕ, έδωσε την λίστα με τα πρόσωπα που αναζητήθηκαν περισσότερο μέσω του Google για την χρονιά που πέρασε.

Η κατάταξη που έδωσε αφορά όχι μόνο τα δημοφιλέστερα πρόσωπα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ανά χώρα. Στην πρώτη κατηγορία, η Κίμ Καρντάσιαν πήρε με το… σπαθί της (ή ότι άλλο… νομίζετε!) την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Στις δυο επόμενες θέσεις κυριάρχησαν οι δυο μεγάλοι αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον Μέσι να κερδίζει με ελαφρά διαφορά τον Ρονάλντο. Πιο πίσω στην πεντάδα ήταν οι τραγουδίστριες Νίκι Μινάζ (γνωστή ράπερ με τεράστια επιτυχία στο Διαδίκτυο) και η Ριάνα (που μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις, γενικώς και ειδικώς).

Σε ότι αφορά την κατάταξη ανά χώρα, οι επιλογές είναι πολλές, αν και σε αρκετές χώρες κυριαρχούν ονόματα όπως ο Πούτιν ή ο Ομπάμα. Στην Ελλάδα όπως είναι φυσικό, το πρώτο όνομα σε αναζητήσεις για το 2015 ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως ο Μέσι ήταν πρώτος σε περισσότερες χώρες από την Καρντάσιαν (24 έναντι 19) ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής σε χώρες για της Λατινικής Αμερικής είναι και ο Ρομέο Σάντος ένας αμερικανός καλλιτέχνης (τραγουδιστής, ηθοποιός, sex symbol κ.λπ.).