Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:55
Ελλάδα

Τσίπρας: Με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχουμε στόχους






Στην ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο.

Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.

Στόχος, δήλωσε ο πρωθυπουργός, δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Αναφερόμενος στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είπε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.

Σχετικά με το χθεσινό Eurogroup, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα καταδεικνύει πως, η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους. Κι αυτό, όπως πρόσθεσε, θα το καταφέρουμε με συνομιλίες με τους εταίρους και χτίζοντας συμμαχίες.

Νωρίτερα, οι υπουργοί προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφέρθηκαν στο θέμα Πανούση και έκαναν λόγο για μυθιστόρημα και καταγγελίες που δεν έχουν ενδιαφέρον εφόσον δεν είναι πλέον υπουργός.

 

Πηγή: ethnos.gr