Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Και πολλές είναι οι τέσσερις άδειες -Κυριάκος: Θυμίζεις τον Ναπολέοντα






Με την θετική ψήφο 154 βουλευτών εγκρίθηκε η κυβερνητική τροπολογία που επιχειρεί να αναδιατάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο περιορίζοντας σε τέσσερις τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα εκπέμπουν πανελλαδικά.

Την ρύθμιση στήριξαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Ωστόσο, η στάση του Αχαιού βουλευτή δεν ερμηνεύεται ως επιστροφή στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης καθώς για τα κρίσιμα νομοσχέδια του ασφαλιστικού και του φορολογικού έχει ξεκαθαρίσει ότι καταψηφίζει.   Καταψήφισαν 102 βουλευτές από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων ενώ ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης δήλωσαν «παρών». Από την διαδικασία απουσίαζαν συνολικά τριάντα βουλευτές, ωστόσο «ηχηρή» θεωρείται αυτή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να επέμβει στον χώρο των ΜΜΕ εισάγοντας τον περίφημο «βασικό μέτοχο».

Πάντως, κατά την συζήτηση κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδόθηκαν σε σφοδρή σύγκρουση τόσο για την διαδικασία που εισήχθη στην Βουλή η ρύθμιση όσο και για το περιεχόμενό της.  Από το ξεκίνημα της διαδικασίας στην Ολομέλεια, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για ευθεία και κατ’ επανάληψη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επέλεξε να καταθέσει την τροπολογία σε «κύρωση συμφωνίας» της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας που, εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απαγορεύεται.

 

Διαβάστε ολο το ρεπορτάζ από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ΕΔΩ