Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεσμευτική για την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ






Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο και με αιχμή το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Επικαλούμενος τη φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπάρχουν δικαστές στην  Αθήνα», ο κ. Τσίπρας  είπε η μάχη για τις άδειες «δεν είναι μια μάχη ενός υπουργού» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην απειλεί αριστερά τονίζοντας πως «δεν θα την τρομάξει το παιδί της Siemens, το παιδί της διαπλοκής».

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για ένα μέτωπο που αφορά την ίδια  την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στον τόπο. Εκφράζοντας την άποψή του, εξήγησε πως «απέναντί μας δεν είχαμε μονάχα τους ιδιοκτήτες ενημέρωσης, αλλά και τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκίνησε να ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εκλογής του. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στόχος του ήταν να μη γίνει κανένας διαγωνισμός και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι η διενέργεια του διαγωνισμούς χωρίς το ΕΣΡ είναι αντισυνταγματική. Και λένε συνειδητά ψέμματα», τόνισε.

Οπως είπε στη συνέχεια, «το πραγματικό διακύβευμα είναι αν θα αποφασίζει η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» και ξεκαθάρισε πως «όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οφείλει να σωπαίνει».

«Υποχρεούμαστε να έχουμε άποψη και να την πούμε  δημόσια. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε και ο ίδιος έκανε λόγο για προεξόφληση του αποτελέσματος εκ μέρους της ΝΔ μιλώντας  για «απόπειρα, πίεσης, εκφοβισμού».

 

Η Ελλάδα δικαιούται να μπει το συντομότερο στην ποσοτική χαλάρωση

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μέτωπο της οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να απαλλαγεί από το καθεστώς της σκληρής επιτροπείας.

«Η Ελλάδα δικαιούται, περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Για την ένταξη οι όροι είναι σαφείς: Να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος στα πλαίσια των αποφάσεων του Eurogroup, ταυτόχρονα με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», συμπλήρωσε.

 

«Τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις για το χρέος»

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση χρέους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις γιατί «πράξαμε τα δέοντα». Ο λαός δικαιούται άμεσα λύση, πρόσθεσε.

«Στη διαπραγμάτευση, βρισκόμαστε στη φάση που πρέπει να προχωρήσουμε σε όσα προβλέπει η δεύτερη αξιολόγηση, που στον πυρήνα της έχει τα εργασιακά. Ομως ταυτόχρονα – και αυτό είναι ίσως το πιο ουσιώδες που προβλέπει η συμφωνία- οφείλουν να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το χρέος», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr