Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:38
Κόσμος

Τρόμος ξανά στην Τουρκία: 29 νεκροί, 166 τραυματίες από τη διπλή επίθεση






Δύο εκρήξεις, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο ξανά στην Κωνσταντινούπολη, κοστίζοντας τη ζωή ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 166.

Η διπλή επίθεση έγινε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και αμέσως μετά με βομβιστή καμικάζι, έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο Vodafone Arena της Μπεσίκτας. Το ένα «χτύπημα» έγινε ακριβώς έξω από το γήπεδο και το άλλο δίπλα σε αυτό, στο πάρκο Ματζκά.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για δύο εκρήξεις, μια ακριβώς έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας «Vodafone Arena» και μια στο κοντινό πάρκο Ματζκά.
Μάλιστα, έκανε λόγο για τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξω από το γήπεδο εξερράγη παγιδευμένο όχημα ενώ στο πάρκο έσπειρε το θάνατο καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά 45 δευτερόλεπτα μετά από το «χτύπημα» με το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, με βάση τις αποδείξεις που προέκυψαν από το όχημα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή των δίδυμων εκρήξεων 
Με τον πανικό «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό τους εγκατέλειψαν το πλατό δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.
Στο βίντεο εμφανίζεται ένας αθλητικός δημοσιογράφος, που πιθανότατα αναλύει τον αγώνα που ολοκληρώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα στο στάδιο της Μπεσίκτας «Vodafone Arena» μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ.
Μόλις ακούγεται η έκρηξη, ο δημοσιογράφος αλλά και οι τεχνικοί εγκαταλείπουν το πλατό χωρίς να πουν κουβέντα.