Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:55
Κόσμος

«Τρομοφόβος» σε Ευρώπη και ΗΠΑ για νέα χτυπήματα ενόψει Χριστουγέννων






Τρομοφόβος σε Ευρώπη και ΗΠΑ για νέα τυφλά χτυπήματα, ενόψει της εορταστικής περιόδου, με το FBI να συνεργάζεται στενά με τις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών που ενδέχεται να σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τον Γάλλο πρωθυπουργό να κάνει λόγο για κίνδυνο επίθεσης στη χώρα του με χημικά και βιολογικά όπλα!

Η δραματική ομιλία του Μανουέλ Βαλς στο γαλλικό κοινοβούλιο, εισηγούμενος την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Γαλλία και όχι μόνο.

«Ύψιστη ελευθερία είναι η ασφάλεια, για αυτό μπορούν να περιοριστούν προσωρινά οι υπόλοιπες», είπε, μεταξύ άλλων, ο Μανουέλ Βαλς δείχνοντας την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης να εξοντώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Το κλίμα φόβου, ανασφάλειας και αβεβαιότητας εγκαθίσταται σε ευρωπαικές χώρες που έχουν μπει στο «μάτι» των τρομοκρατών.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία και Βέλγιο. Το FBI προειδοποίησε τις ιταλικές αρχές για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, την ώρα που στο Βέλγιο οι αρχές συνεχίζουν τις εφόδους σε ύποπτα διαμερίσματα όπου μπορεί να κρύβονται τρομοκράτες ή να βρίσκονται τα κρησφύγετά τους.

Η κυβέρνηση των Βρυξελλών έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας όπως και η Γερμανία, η οποία μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού λίγες ώρες πριν την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα «Γερμανίας- Ολλανδίας» στο Αννόβερο, βρίσκεται σε κατάστασης υψίστης ετοιμότητας. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους ψυχαγωγίας, συναυλιακούς χώρους, θέατρα αλλά και γήπεδα ποδοσφαίρου, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Και στη Βρετανία οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός.

Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στοχοποιούν και τη Νέα Υόρκη. Η χώρα του Μπαράκ Ομπάμα που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού που βομβαρδίζει το συριακό έδαφος για να καταστρέψει θέσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει και της περιόδου των Χριστουγέννων.  Την ίδια ώρα, το FBI βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γαλλία, στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

«Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Γαλλίας και προσφέρουν την πλήρη συνεργασία τους», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό και η Υπηρεσία Δικαιοσύνης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας στο Εξωτερικό υποστηρίζει τη βοήθεια που προσφέρει η κυβέρνηση στα θύματα και στις οικογένειές τους διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του FBI».