Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:56
Παραπολιτικά

Τριπλό άξελ με διπλό τόλουπ στην…Καραμπατζάκη!






Ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας (παρακολουθείτε ένα καταπληκτικό τριπλό άξελ με διπλό τόλουπ) μας ήρθε στο νου, παρακολουθώντας την αγόρευση του Μαργαρίτη Πατσιαντά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στη διάρκεια της οποίας προσπαθούσε απεγνωσμένα να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης του στο θέμα της Καραμπατζάκη, όπου ενώ αρχικά ψήφισε θετικά, στη συνέχεια εμφανίζεται πολέμιος της παρέμβασης.

Ηταν βέβαια και ο αντιδήμαρχος, ο Χρήστος ο Στεφόπουλος, που Κωστάλα δεν τον λες, και που επειδή δεν ξέρει ο…. βάρβαρος από τόλουπ και αξελ  ανέκραξε Ελα ρε Πατσιαντά, άσε τις κωλοτούμπες, σου τραβήξανε το αυτί από το κόμμα και ψάχνεις να τα μπαλώσεις! Πολύ συγχύστηκε ο Μαργαρίτης, αλλά και τι να κάνει; Ο Κλημόπουλος καιροφυλακτούσε

Σημ. Κύριε Στεφόπουλε αυτά βλέπει η πολυβραβευμένη Τασσοπούλου και αμφισβητεί το πολιτιστικό σας επίπεδο, ενώ ο Γιαννάκος παθαίνει αλλεπάλληλα πολιτισμικά σοκ. Επιτέλους εκπολιτιστείτε!!! Τριπλό άξελ με διπλό τόλουπ, όχι κωλοτούμα! Oh mon dieu…

* Toe loop (τόλουπ). Ο αθλητής πατινάρει προς τα εμπρός με το δεξί ενώ το αριστερό πόδι είναι σηκωμένο πίσω. Μετά, χτυπώντας το αριστερό πόδι στον πάγο σε σημείο αρκετά πιο πίσω από το δεξί, τινάζεται με το στήθος στον αέρα και, μετά τις περιστροφές προσγειώνεται με το δεξί ενώ το αριστερό πόδι πάει πίσω στον αέρα.

*Axel (άξελ). Το άξελ έχει μισή έξτρα περιστροφή στον αέρα επειδή ο αθλητής ξεκινά της περιστροφές πηδώντας προς τα μπρος. Ο αθλητής ξεκινά πατινάροντας προς τα πίσω με το δεξί πόδι, μετά αλλάζει και στηριζόμενος μόνο στο αριστερό, χτυπάει με την άκρη του παγοπέδιλου τον πάγο και τινάζεται προς τα πάνω φεύγοντας με το στήθος προς τα εμπρός. Φέρνει το αριστερό πόδι σε σχήμα σταυρού μπροστά από το δεξί (όπως στο λουπ) και, μετά τις περιστροφές, προσγειώνεται με το δεξί πόδι ενώ το αριστερό πάει πίσω στον αέρα.