Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:46
Τοπικά

Τριγμοί στο ΥΠΕΣ: Ενόχληση Χαρίτση για την Χρυσοβελώνη






Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τις τριβές με τον Νίκο Κοτζιά να κήρυξαν μορατόριουμ αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο αυτό να τηρηθεί στα υπουργεία, όπου συγκατοικούν στελέχη των δύο κομμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες πριν την συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή και ενώ σοβούσε η κρίση μεταξύ ΑΝΕΛ και υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σε ένα άλλο υπουργείο, το οποίο μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης δεν συμπεριλαμβανόταν στα πιο «επικίνδυνα» της συγκατοίκησης, ο υπουργός εξέφραζε δημοσίως την ενόχλησή του για την υφυπουργό του.

Πρόκειται για το υπουργείο Εσωτερικών, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o, συνήθως χαμηλών τόνων, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν του ετέθη από τους συνδικαλιστές το θέμα της από 6 Σεπτεμβρίου (εσπευσμένης) συνάντησης της (ανταγωνιστικής στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους, ΠΟΠ-ΟΤΑ) με την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβέλωνη των ΑΝΕΛ, εξέφρασε αφενός την έκπληξή του και αφετέρου την ενόχλησή του για τις πρωτοβουλίες της υφισταμένης του, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαρίτση όχι μόνο δεν είναι αρμόδια αλλά ούτε καν τον ενημέρωσε!

«Δεν το γνώριζα αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αρμόδια η κ. Χρυσοβελωνη για να κάνει τέτοιες συναντήσεις», απάντησε φανερά ενοχλημένος στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Χαρίτσης απευθυνόμενος στον παρακαθήμενο του γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη: «Αυτή τη δουλειά θα κάνω να μαζεύω την Χρυσοβελώνη;»

Υπενθυμίζεται ότι με ΑΠΟΦΑΣΗ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών  η  κ. Χρυσοβελώνη, περιορίζεται στην άσκηση των αρμοδιοτήτων:

-Της Διεύθυνσης Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης του Υπουργείου Εσωτερικών.

-Της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

-Της εποπτείας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.