Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:10
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Χίου – Τέσσερις νεκροί, 30 αγνοούμενοι






Ναυάγιο σημειώθηκε στο Αιγαίο,  ανάμεσα της Χίου και της Σμύρνης, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή Καραμπουρούν.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, επικαλούμενο το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον τέσσερις έχουν χάσει τη ζωή τους και 30 οι αγνοούνται.

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή που φορούσε το σωσίβιό της και τα μουσκεμένα ρούχα της και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές.

Τους εξήγησε πως κατάφερε να σωθεί αφού το βράδυ της προηγουμένης ναυάγησε το σκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους 34 ανθρώπους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοφυλακής.

Στη συνέχεια η ακτοφυλακή εντόπισε δύο νεκρούς στη θάλασσα και άλλους δύο νεκρούς στη στεριά, καθώς το νερό τους είχε «ξεβράσει» στην παραλία Kuyucak

Στην περιοχή έσπευσαν πλοιάρια της τουρκικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να συνδράμουν τους ναυαγούς και να πάρουν μέρος στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Ειδικότερα, στις έρευνες συμμετέχουν μία τουρκική κορβέτα, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο. Την επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά το ελληνικό Λιμενικό.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr