Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:24
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Eκλεισαν 3.124 επιχειρήσεις από το 2003!






Tο 2003, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, δραστηριοποιούνταν στο νομό μας 8.224 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα έκλεισαν 3.124, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 38%!

Το νούμερο είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά δυστυχώς θα γίνει μεγαλύτερο καθώς μέχρι το τέλος του 2017 θα πέσουν και οι τελευταίοι. Η πρόσφατη φοροκαταιγίδα και η αντιαναπτυξιακή πολιτική των τελευταίων ετών θα φροντίσουν γι΄αυτό.

Το χειρότερο όμως στα παραπάνω στοιχεία, που δεν φαίνεται με «γυμνό» μάτι, είναι ότι μεταξύ εκείνων που χάθηκαν είναι και πολλές παραγωγικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούσαν την ελληνική αγορά με έναν σωρό προϊόντα. Αγροτικές καλλιέργειες, έπιπλα, κρέατα, δέρματα, ξύλα και πάει λέγοντας. Αυτές γέμιζαν τα φορτηγά των μεταφορικών από τα Τρίκαλα για την Αθήνα κάθε εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν παράγονται εδώ, έρχονται απέξω, ενώ μια ολόκληρη γενιά Τρικαλινών έφυγε από την παραγωγή και βρέθηκε στο δημόσιο και στις καφετέριες. Αυτό πληρώνουμε σήμερα…

 

Πηγή: Εφ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ