Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:03
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Ταχύρρυθμα σεμινάρια διάρρηξης σε 14χρονο






Ταχύρρυθμα σεμινάρια στις… διαρρήξεις έκαναν δυο Έλληνες ηλικίας 37 και 40 χρόνων σε έναν ανήλικο συνεργό τους μόλις 14 χρόνων, ο οποίος αποδείχθηκε καλός… μαθητής αφού τους βοήθησε να διαρρήξουν μέσα σε λίγη ώρα επτά σπίτια σε κεντρικά σημεία των Τρικάλων!

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων στις εργασίες τους, οι τρεις δράστες διέρρηξαν τις πόρτες των εισόδων σπάζοντας τους ομφαλούς από τις κλειδαριές. Τρύπωσαν σε τέσσερα από τα σπίτια και άρπαξαν διάφορα χρυσαφικά και ένα κινητό, ενώ στα άλλα τρία δεν κατάφεραν να μπουν. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθησαν.

Μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, βρέθηκαν κλεμμένοι σταυροί, δαχτυλίδια και άλλα χρυσαφικά, τρεις κομμένοι ομφαλοί κλειδαριών, διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά και 171,50. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.