Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:02
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Κυκλοφόρησαν τα λεωφορεία χωρίς οδηγό






Τέσσερα λεωφορεία χωρίς οδηγό κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα την Τρίτη στην πόλη των Τρικάλων για πρώτη φορά, καθιστώντας την πόλη πρωτοπόρο παγκοσμίως στην χρήση αυτοποιημένων και πλήρως φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων μαζικής μεταφοράς.

Τα νέα οχήματα μάλιστα έχουν ιδιαίτερο τοπικό και ελληνικό «χρώμα», καθώς καθένα από αυτά φέρει το όνομα ενός από τους κορυφαίους του λαϊκού πενταγράμμου που κατάγονται από τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης και Μητροπάνος.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε πως οι προβολές του ρεπορτάζ για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Euronews, ξεπέρασαν τις 100.000, την ώρα που ένα κανονικό ρεπορτάζ του ξεπερνά τις 3.000 προβολές.

«Η έμπνευση που απαιτείται υπάρχει, ώστε να προχωρήσει ο δήμος Τρικκαίων και η πόλη των Τρικάλων, πέρα από τα όρια – σε μια περιοχή με έντονα συγκριτικά πλεονεκτήματα» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.